Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zabrany podatek - Norwegia

Czytali temat:
(489 niezalogowanych)
3 Posty
marius adamcyk
(kuzemczak26500)
Wiking
Witam mam małe pytanie nie wiem jak sie do tego zabrac pracowałem w 2007 roku w norwegi ale wyjechalem otrzymalem za ten rok loons do polski w 2009 wrocilem i co sie okazuje czekajac na podatek za 2009 okazalo sie ze moj pracodawca nie odprowadzil podatku za 2007 i z tego powodu zabrano mi zwrot podtku za 2009 na poczet 2007 (troche to zawiłe) generalnie od wyplaty w 2007 roku odciagal mi podatek tak wynikalo z mojej fiszki .Z tad moje pytanie czy moge zrobic cos zeby odzyskac podatek za 2007 i 2009? i moze wiecie kto zajmuje sie takim sprawami.
Z gory dzieki za pomoc na wszelkie pytania odpowiem na gg lub tutaj 3146055/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
krzysztof paradoks
(paradoks)
Nowicjusz
Czyli reasumujac nie rozliczyles podatku za 2007 rok i wyjechales.pytanie dlaczego tak zrobiles?Skatt rozliczyl Ciebie sam i wynikajaca niedoplate odciagnal sobie teraz. Niewydaje mi sie aby pracodawca sam na siebie produkowal dowody nieuczciwosci w postaci lonnslipow .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
marius adamcyk
(kuzemczak26500)
Wiking
problem polega na tym ze wlasnie pracodawca zawinil a nie ja pytanie wciaz wiec otwarte jak mozna to ruszyc czy znacie ewentualnie osobe lub firme zajmujaca sie czyms takim i czy sadzicie ze wogole sa jakiesz szanse na odzyskanie czego kolwiek?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
kuzemczak26500 napisał:
problem polega na tym ze wlasnie pracodawca zawinil a nie ja pytanie wciaz wiec otwarte jak mozna to ruszyc czy znacie ewentualnie osobe lub firme zajmujaca sie czyms takim i czy sadzicie ze wogole sa jakiesz szanse na odzyskanie czego kolwiek?

Gdyby pracodawca nie zaplacil podatku w 2007, to nie dostalbys loons (jak sam to nazwales.. o loie!), a w 2009 sciagaliby Ci go z pensji z odsetkami (do 50% twojej pensji jednorazowo!). Z tego, co napisales miales niedoplate, ktorej nie uregulowales i sami reguluja to teraz (tak jak napisal paradoks).
W Norwegii jak w naturze - nic nie ginie, tymbardziej dlugi.

Sprobuj opisac temat szczegolowo, uzywajac interpunkcji (no wiesz: przecinki, kropki etc.). Co dostales, skad dostales, na jakich warunkach pracowales w 2007, a na jakich pracujesz teraz? Moze Twoje zapytanie nabierze sensu..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
marius adamcyk
(kuzemczak26500)
Wiking
Niedoplata czy mozna sie od tego odwołac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Odwlac sie mozna od wwszystkiego. Na gorze strony jest reklama biura, ktore akurat teraz sie tym zajmuje. Poczytaj strone i forum a dowiesz sie wiecej. Twoje pytania sa niejasne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Odwolac sie mozna od wszystkiego.. pytanie czy sa ku temu podstawy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok