Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Papiery z bronesundregistersenter Otworzenie firmy - Norwegia

Czytali temat:
(1132 niezalogowanych)
12 Posty

(Pitroy)
Wiking
Hej mam pytanko Otworzylem firme w Norwegi i dostalem papiery z bronesund register senter i wszystko jest ok czy teras musze isc na policje jakos zarejestrowac firme czy moge zaczac pracowac. Przypomne ze pozwolenie mam na czas nieokreslony.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kornel.pl)
Wiking
Na policji firmy sie nie rejestruje.Policja UDI może ci tylko dać opholdtiletelse na pracę dalej,gdy zkończy ci się obecne.
Więc dostarcz nr org firmy do UDI i może otrzymasz przedłużenie na pobyt w no.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kornel.pl)
Wiking
Napisałem może bo przedłużenie pozwolenia na mieszkanie w no nie jest tylko uzależnione od tego że zarejestrowałes swoja działalność.(ktoś mógł mieć np. kiedyś kontakt z politi ,ten negatywny)Lecz jeśli wszystko jest ok to nie powinno być komplikacji.No jest jeszcze pewna kwestia oczywiście związana z twoim dochodem,mósisz wykazywać pewien dochód,czyli mieć jakieś faktury.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Kornel, co ty za bzdury wypisujesz? Mniemam, iz to przez weekend, ktory własnie się konczy.
Poza tym miejcie chłopaki szacunek i jak juz cos przepisujecie z norweskich dokumentow, to robcie to poprawnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Pitroy napisał:
Hej mam pytanko Otworzylem firme w Norwegi i dostalem papiery z bronesund register senter i wszystko jest ok czy teras musze isc na policje jakos zarejestrowac firme czy moge zaczac pracowac. Przypomne ze pozwolenie mam na czas nieokreslony.

Jezeli dostales te "papiery" to twoja firma jest juz zarejestrowana
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kornel.pl)
Wiking
Hilton,ale to,że chłopak otrzymał z urzędu nr organizacyjny działalności nie ma żadnego związku z dalszym pozwoleniem z UDI.Jeszcze nic się nie zmieniło w tym temacie.Brønneysund registred opiera si€ na jego dotychczasowym adresie i tym,że już był zarejestrowany w NO tzn nr personalny.Ale zezwolenie na dajszy pobyt musi i tak oddzielnie otrzymać z UDI,a w tym celu mósim im przedstawić potwierdzenie rejestracji firmy,czyż nie tak?????.
A oni i tak sprawdza ile ten kolo zapłacił ostatnio podadku np. lub poproszą o pierwsza fakture aby stwierdzić czy ten kolo może faktycznie jakies korony odprowadzać do norge.
To tak dla twojego przypomnienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
O matko!
Panuj kornel nad sobą bo co nick to trudniej Cię czytać.
Przecież napisał że pozwolenie ma na czas nieokreślony.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
kornel nie umiesz czytać ze zrozumieniem jak widać, a o REGISTERINGBEVIS (może być z błędem, nie jestem na 100% pewny jak to sie pisze) też nie słyszałeś.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kornel.pl)
Wiking
Oj to ja faktycznie muszę się i was przeprosić.Coś utkwiło mi że ma na czas nieokreslony,że będzie mósiałsie starać oprzedłużenie.SORRY.
Nie potrzebnie się popisałem,a mogłem gdzie indziej ten czas wykorzystać
Jeszcze raz przeprrrrrrrrrrrrrrasamm.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kornel.pl)
Wiking
To dla pitroy.Powodzenia na nowej drodze.Jak najwięcej klientów,lub dużych kontraktów życzę.
Jak masz coś konkretnego do zrobienia to pamietaj o spisaniu umowy wcześniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok