Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Weekendy - Norwegia

Czytali temat:
Ania Ania (294 niezalogowanych)
17 Postów

(Dandi8815)
Wiking
Pracuje u jednego norwega dwa razy w tygodniu, jeden dzień wypada akurat w weekend a dokładnie w niedziele. Chciałbym wiedziec czy godziny za ten dzień powinienem zapisywac podwójnie i czy pracodawca musi uregulowac to razem z wypłatą na koniec miesiąca.
Interesuje mnie ten bo jak dotąd nie liczył mi tych godzin podwójnie choc twierdzi że jeszcze się rozliczymy z weekendow. Z gory dzieki za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
daro m
(darom)
Nowicjusz
Jeśli masz umowę i w niej nic nie pisze o wekedach to w tedy powinieneś dostawać za niedziele 100%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Dandi8815)
Wiking
Dzięki za odpowiedz w tym jak i w drugim temacie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
darom napisał:
Jeśli masz umowę i w niej nic nie pisze o wekedach to w tedy powinieneś dostawać za niedziele 100%

No nie do konca.. Powinien dostawac dodatek weekendowy - min.kr19/godzine.. (sobota po 14:00 + cala niedziela)

Jezeli w weekend wypadaja nadgodziny (normalnie pracujemy 37,5 godziny w tygodniu), powinien otrzymac stawke nadgodzinowa - 40-100% ekstra. Nie dotyczy to swiat, wtedy stawka jest stala 100%.

Dandi8815: Sprawdz dokladnie kontrakt, czy nie ma w nim adnotacji *lønn etter tariff*.. wtedy kwota dodatku nie musi byc w nim wyszczegolniona... W twoim przypadku nadgodziny z racji weekendu Ci nie przysluguja, poniewaz nie wyrabiasz tygodniowego minimum. Przysluguja Ci za to powyzej osmej godziny pracy w jednym dniu i powinienes dostac dodatek weekendowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Dandi8815)
Wiking
wolałem poprzednią odpowiedź hehe a wiec musze sie pogodzic z tym ze mi to nie przysluguje poniewac nie wyrabiam minium godzin w tygodniu, dobrze ze napisales bo rozpoczelem naliczanie norka ;D pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok