Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

PERMITERING - Norwegia

Czytali temat:
(635 niezalogowanych)
6 Postów
Jakub Kloc
(Kubekhg)
Wiking
wróciłem do pracy po permiteringu ale nie zgłosiłemna tego w NAV a wysłałem MELDEKORD-nie zaznaczyłem,żepracowałem!!!!co zrobić????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Idź do NAV zrób "maślane oczka" okaż skruchę("że się mułem zajebałeś") i postanowienie poprawy to ci to odkręcą, a jeśli dostaniesz kasę na konto to im oddasz
No chyba że chcesz być jednocześnie na zasiłku i do pracy chodzić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Jakub Kloc
(Kubekhg)
Wiking
a czy szybko dojdą do tego,że pracujE???
czy ostro karają????za "POMYŁKĘ"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
Początkujący
Czesc. Z tego co slyszalem od norwegow to dojda zaraz po przekazaniu dokumentacji przez pracodawce. A nieprzyjemnosci moga byc naprawde powazne. Wyskoczy im to poprostu w systemie komputerowym. Najlepiej zaraz w poniedzialek lec do NAV i sam zglos pomylke, to prawdopodobnie obejdzie sie bez zadnych konsekwencji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Kubekhg napisał:
a czy szybko dojdą do tego,że pracujE???
czy ostro karają????za "POMYŁKĘ"

Nie wiem czy ostro karają, bo jeszcze takiego yntelygenta nie spotkałem co by chciał pracować i jednocześnie zasiłek brać (nawet jakby ktoś tak zrobił to by sie raczej nie przyznał).

Poczekaj może ci się uda nawet całe 52 tyg tak brać zasiłek i pracować, jak nie to się pochwal na forum jakie giro ci wystawili za "POMYŁKE"

W Norwegii sie cwaniakuje do czasu (jazda na pl. blachach np.) a potem płacz i zgrzytanie zębów .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Michał Polak
(korepetytor)
Początkujący
Karają, karają. Często o takich przypadkach słychać i to nawet Norwedzy sami lubią taką jazdę bez trzymanki pobierając zasiłek w trakcie pracy. Trzeba wszystkie pieniążki oddawać i często karę dołożą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Jakub Kloc
(Kubekhg)
Wiking
tO PRAWDA.ALE Z DRUGIEJ STR.TO FAJNIE BY BYŁO TAK SOBIE PODWÓJNĄ WYPŁATĘ OTRZYMYWAĆ.POZDRAWIAM I DZIĘKI ZA ODP.POZDRO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok