Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Statistisk sentralbyra?? - Norwegia

Czytali temat:
(559 niezalogowanych)
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
czy moglby mi ktos wyjasnic co to jest to Statistisk sentralbyra? czym sie zajmuja? o co im chodzi? dlaczego wydzwaniaja do ludzi w porze popoludniowej, a w szczegolnosci okolo godz 21
czy mial juz ktos z nimi do czynienia?
ostatnio dzwonili do mnie z 3roznych telefonow jak przestalam odbierac z jednego,tego pierwszego .... nawet pismo od nich dostalam, ale nie rozumiem o co im tam chodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
GUS
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
czyli centralne biuro statystyczne- możliwe że losują np. nr. telefonu i dzwonią do kogoś zadając pytania dotyczące pracy jaka się wykonuje, stanu cywilnego , osób w rodzinie itd. są to różne dane do czegoś im tam potrzebne-- nie masz obowiązku odpowiadać na te pytania magdalena_d84 , ale jak chcesz to możesz. Są to statystyki które wykorzystują np. firmy, urzędy itd, tu masz link do nich jak znasz język to możesz skorzystać --pozdro!!

www.ssb.no/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
hmm bardzo ciekawe, bo jak odebralam tel to pytali o meza, odp ze jestem jego zona, to juz znali imie moje i zaczeli pytac cos o prace, wiec odp im, ze ja nie pracuje, a ta babka juz o tym wiedziala i sama dodala, ze mam corke, po czym, ze ze mna tez bedzie chciala rozmawiac... dziwi mnie tylko to, ze juz od dwoch tyg do nas wydzwaniaja...wczoraj meza wypytywali co robil dwa tyg temu wieczorem
bez przesady ale to jest juz meczace.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
nom , dane te są wykorzystywane przez różnego urzędy- zgodziłaś się oki- nic się nie martw, oni tylko sprawdzają wyrywkowo pewnie czy wszystko się zgadza z tymi danymi które posiadają na twój temat(twojej rodziny) nie ma się co dziwić- ludzie wykorzystują w różny sposób urzędy aby np. wyłudzić pieniążki , przykładem może być pobieranie zasiłku, zasiłki na dzieci itp. może o to chodzi-- powiedziałaś prawdę i tobie gratuluję, poza tym świadczy to tylko o tobie żę nie macie nic do ukrycia w tym kraju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
ok... dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok