Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

urodzenie dizecka - Norwegia

Czytali temat:
(297 niezalogowanych)
10 Postów
Ewuwu Ewuwu
(ewuwu)
Wiking
Witam serdecznie

Mam bardzo wielka prosbe, czy jest ktos kto wie, co i jak powinnam z mezem pozalatwiac w momencie straty dziecka ?? To straszne wydarzenie spotkalo nas prawie miesiac temu,podczas mojego pobytu w Pl. W dniu dzisiejszym moja mama odebrala metryczke dziecka. Prosze powedzcie mi, czy powinnam isc z ta metryczka do navu ? czy mam zarejestrowac dzicko ?? czy np powinnam poskladac jakies dokumenty w sprawi ptrzymania zasilku z tego tytulu ?? nie mama pojecia co robic... To wszystko dla mnie jest bardzo ciezkie... w Pl czeka nas w najbizszym czasie jeszce pogrzeb,wiec wogole nie ma tu mowy o tym,bym miala glowe do zaltwiana takich spraw tu w NO... A jak to jest w zakladzie pracy i w zwiazkach zawodowych ?? czy maz do ubezpieczenia,ktore placi tez musi wszystko to zglosic ??
Nie zrozumcie mnie zle, ze moze chce czerpac jakies korzysci materialne z tego tytulu... ja po prstu che do konca pozalatiwac wszytkie formalnosci i w PL i tu w NO.
Prosze pomozcie mi

Z gory za wszystko dizekije
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Nie mogę ci pomóc, ale chcę tylko napisać, że bardzo, bardzo ci współczuję!!! Bądź silna!!! God bless you!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
jeśli odprowadzacie składkę do Fellesorbundet to w ramach tej składki ubezpieczona jest wasza cała rodzina- ale musicie to zgłosić do związków, poza tym nie wiem jak tam macie ale do urzędu pracy potrzeba będzie na pewno jakiś dokument(akt zgonu) do urzędu podatkowego też trzeba to zgłosić bo nastąpią zmiany( chodzi tu o ilość członków rodziny), z mojej strony tyle spraw biurokracji

Wyrazy współczucia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok