czy możecie mi napisac jakie werunki trzeba spelnić aby otrzymac kredyt na dom w Norwegii od czego zalezy wysokość kredytu i jaka trzeba miec umowe o prace na jaki okres. Dziekuje i pozdrawiam
Z tego co się wiem, zasady przyznawania kredytów obcokrajowcom ostatnio się zmieniły.
Proponuję zgłosić się do profesjonalisty ,który Wam pomoże wyliczyć stawki i zgłosić odpowiedni wniosek.
Ja skorzystałam z formularza na MojejNorwegii i polecam:
Jesli zamierzasz splacac kredyt np przez 15 lat, to musisz miec umowe na stale, ale nawet umowa na stale nie gwarantuje pracy, zawsze cos sie moze wydarzyc. Wejdz na strone bente olavsen i tam pisze o wymaganiach.
lucas25 napisał: Musisz mie prace na stale.
A wysokosc kredytu jaki morzna otrzymac, to 3 krotnosc zarobkow w ciagu roku
trzykrotność brutto czy netto? To tez jesy wazne.
lucas25 napisał: .... to 3 krotnosc zarobkow w ciagu rokuPrzy tej informacji trzeba dodać koniecznie ,iż gdziekolwiek i do jakichkolwiek obliczeń zdolności finansowych w NORGE bierze się zawsze pod uwagę wysokość rocznego zarobku BRUTTO jako jednostkę obliczeniową .
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.