Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

auto i ukryte wady - Norwegia

Czytali temat:
Małgorzata G. radoslaw milewski sztefan anty ARQ arqw SŁAWOMIR MARIUSZ CYGA MarekH1985 (2980 niezalogowanych)
12 Posty
Konrad Gajewski
(Hvitør)
Wiking
witam, okolo miesiaca temu kupilem samochod po okazyjnej cenie, wydawalo mi sie ze zrobilem dobry interes lecz okazalo sie ze samochod posiada dosc powazna usterke, ktorej naprawa kosztowac moze okolo polowy wartosci auta, wlasciciel nie uprzedzil mnie przy zakupie o takowej wadzie, wspomnial jedynie o widocznych usterkach oraz o koniecznosci wymiany filtrow nic wiecej, moje zapytanie brzmi czy moge w jakis sposob ubiegac sie o uniewarznienie transakcji lub zwrot kosztow (przynajmniej czesci) naprawy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Jezeli udowodnisz ze usterka wada byla znana sprzedajacemu i zatail on to przed Toba to mozesz uniewaznic umowe. Probowales rozmawiac z Tym kto ci sprzedal auto??? Sprobuj moze podzielicie sie kosztami dobrowolnie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Sprobuj zapytac o twoje prawa w Forbrukerrådet : 81558200 albo poszukaj tu :

forbrukerportalen.no/temaer/kjop_av_bil_fra_privatperson

Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Przynajmniej już wiesz skąd się wzięła okazyjna cena.
Co jeśli były właściciel powie że mówił Ci o tej usterce ale go nie zrozumiałeś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Konrad Gajewski
(Hvitør)
Wiking
no wlasnie ciezko bylo by mi udowodnic mu co kolwiek, nie rozmawialem z nim na ten temat jeszcze no i chyba sobie daruje, jezeli kupie w polsce czesci nie bedzie mnie to kosztowac zbyt wiele wiec jakos przezyje dodatkowwe koszta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Konrad Gajewski
(Hvitør)
Wiking
dzieki barbara zaraz zobacze czy cos mi to pomoze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Konrad Gajewski
(Hvitør)
Wiking
grzes203 nie bylem sam przy zakupie, a poza tym mam umowe ktra nic o tej wadzie nie wspomina
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kilex)
Wiking
sprawdź czy na umowie nie jest dopisane bil er selges som er , jak jest coś takiego to po ptakach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Tutaj bardzo dużo rzeczy odbywa się na zasadzie ustnych ustaleń, jeżeli kupiłeś od norwega to pewnie masz jakieś szanse.
Nie pozostaje Ci nic innego jak udać się do sprzedającego i pogadać, jak nic nie wskórasz to wtedy udać się do radcy prawnego.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Daro Kowal
(DaroKowal)
Wiking
Kupiłem motor miały być zawory .Po przystąpienie do wymiany napędu odkręceniu pokrywy łancucha okazało się że silnik jest spawany.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok