Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Odliczenia podatkowe - Norwegia

Czytali temat:
(464 niezalogowanych)
24 Posty

(Icek01)
Wiking
Wiwww.mojanorwegia.pl/components/com_fireb...emoticons/sad.pngtam serdecznie!!!! Mam prośbę do wszystkich bardziej zaznajomionych w tajnikach podatkowych norweskich o pomoc.Wyjaśnię od początku o co mi chodzi!!! Rozliczając podatek z jakich ulg mogę skorzystać .Czy korzystając z odpisu 10% dla obcokrajowców przez pierwsze dwa lata mogę jeszcze skorzystać z innych odpisów np za podróże do kraju ? I jak to jest z odpisem na dzieci ? W tej chwili pobierany jest 36 % podatek z mojej pensji.
Bardzo proszę o pomoc? Pozdrawiam??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
ten temat był juz wycisnięty jak cytrynka i tutaj i na innych forach ...poczytaj a dostaniesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące cie pytania...żeby odpowiedzieć i nie wprowadzic cie niechcący w bład trzeba wiedziec jaki masz tu status,co zapewnia ci pracodawca i gdzie mieszka twoja rodzina...jeśli korzystasz z 10% nie masz prawa do żadnych innych ulg...tylko to...na dzieci mieszkające w Polsce nie ma też zadnych odpisów,bynajmniej nie słyszałam...jesli zona nie pracuje lub zarabia niewiele masz prawo do 2 klasy podatkowej..tj.ok.28% podatku...ale jak pisałam wcześniej,każdy ma inną sytuację i trzeba to wszystko zsumowac,skalkulować i wtedy zobaczyć co się opłaca...pozdrawiam..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok