Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1881 niezalogowanych)
1 Post

(kasiulkaa89)
Wiking
Od kiedy by była ta praca??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
187 Postów
Zimny Dran
(ZimnyDran1)
Stały Bywalec
Co to za przekręt za 4000tys kroner ?! Co ty bredzisz dziewczyno ze cie nie puszcza do polski?! Po co kogoś wkręcasz w jakąś porażkę?! I jeszcze musi sobie bilet kupić?! Śmieszna jesteś!!!! A może to twoje dzieci i szukasz jakiegoś frajera za darmo?! 4000kr= 2000zL razy dwa miesiące= 4000 zl.
4000-1000(bilety tam i powrotem)= 3000zl za dwa miesiące---
TYLE TO MA KAŻDA W POLSCE---NO CHYBA ZE JEDZIESZ ZŁAPAĆ NORKA NA SWOJA DUPĘ, ale nie wróże ci sukcesów.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
huber30, ostatnie zdanie nie bylo potrzebne. A au-pair zarabia 4 tys koron, wiec lepeij zeby dziewczyna byla na miejscu, o czym z reszta bylo napisane na poczatku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
187 Postów
Zimny Dran
(ZimnyDran1)
Stały Bywalec
Na zbieraniu truskawek i malin zarobi więcej! A może znasz jakąś norweszke która pracuje za 4 tys koron ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
187 Postów
Zimny Dran
(ZimnyDran1)
Stały Bywalec
Moze i przesadziłem w ostatnim zdaniu wiec PRZEPRASZAM!!! Ale jak widzę tekst który wydaje mi się wkręcaniem przez polaczka nie mogę się pohamować. Za dużo straciłem przez takich k....sow polaczków pieniędzy, czasu i zdrowia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
huber30, nie znam zadnej Norwezki pracujacej jako au-pair. Ale ta praca jest przeznaczona wlasnie dla mlodych dziewczyn i dlatego jest tylko tyle platna. Sam zobacz:dostaje 4000 koron,a ma gratis mieszkanie (ok.6 tys), gratis jedzenie (ok 5 tys. ze wszystkimi zbytkami) co w sumie daje okolo 15 tys miesiecznie. Gdyby zarabiala 15 tys i musiala sama placic za mieszkanie i jedzenie zostalo by jej wlasnie te 4 tys koron.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
huber30 napisał:
Na zbieraniu truskawek i malin zarobi więcej! A może znasz jakąś norweszke która pracuje za 4 tys koron ?Przy zbiorze malin i truskawek MOŻE i zarobisz więcej jednak wydasz wszystko na jedzenie i noclegi nawet jak będziesz spał w namiocie.
Natomiast au-pair ma normalną umowę o pracę ,ubezpieczenie pokrywane przez zatrudniającego,normalne domowe jedzenie takie same jak pozostali domownicy i spanie w osobnym pokoju jak już zaznaczono powyżej .

...."huber30"...jeżeli nie znasz do końca jakichkolwiek zasad zatrudnienia pracobiorców to NIE ZABIERAJ GŁOSU ...bo stajesz się denny i żenujący .
A tym bardziej jak bezpodstawnie kogokolwiek obrażasz stajesz się DNEM TOTALNYM...
Ja osobiście znam wiele młodych studentów norweskich którzy teraz w wakacje pracują jako "Au-pair" na kontraktach nawet miesięcznych za kwotę właśnie od 3500Nok do 4500Nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok