Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pomocy chodzi o załatwienie ID - Norwegia

Czytali temat:
(444 niezalogowanych)
58 Postów
Basia chesterka
(Basia40)
Nowicjusz
W Sierpniu przylatuje moja siostra kiedys to najpierw pozwolenie sie załatwiało a potem dopiero mozna bylo sie ubiegac o Nr ID i załatwic konto w banku. teraz jak nie trzeba tego zezwolenia to jak to jest normalnie do skat mozna sie zwrazac bezposredno o nadanie nr i konto i isc do banku bo juz teraz to ja nie wiem jak to ma byc.Moze ktos sie orientuje jak to jest ja wiem ze przez 1 -3 miesiace nie trzeba składac o zezwolenie ale jak to jest???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ale chodzi ci o numer skatt czy o personal numer ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Basia chesterka
(Basia40)
Nowicjusz
i oto i oto bo podejmie prawdopodobnie prace
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Basia chesterka
(Basia40)
Nowicjusz
z tego co pamietam to najpierw Person sie zalatwia bo bez tego dalej nic nie mozna załatwic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
by dostac personnumber musisz miec kontrat na minimum 6 mc i załatwiasz go w folkregister a numer skatt załatwiasz w sktt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
najpierw sie załatwia skatt jak chcesz isc do pracy cos ala nip a potem personnnumber a to cos jak numer personalny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Basia chesterka
(Basia40)
Nowicjusz
dziekuje za podpowiedz
buzka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
bynajmniej mi tak kazali w skatt zrobic a i do personnnumber musiałam miec pozwolenie na powyzej 6 miesiecy ale podejdz do skatt i sie upewnij jak nie znasz jezyka to popros o tłumacza masz do tego prawo bo MUSISZ WSZYSTKO ROZUMIEC a nie to ze ci sie zdaje ze rozumiesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok