Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dzien postojowe - Norwegia

Czytali temat:
iksiński igrek Jan Maryjan krystian fc Onty_Ja_Gabriel_3. Takatamjakas Maciej Trzcinski Remo Remo Martin Martin Koozie Tomasz512630021 (984 niezalogowanych)
1 Post
Martin Martin
(MartinM)
Wiking
Witam,
Mam pytanie czy jeśli dzień w tygodniu mam wolne bo szef nie ma dla mnie zlecenia to należy mi, się za to płatne dzień postojowego?
Na umowie mam 7. 5h = 37.5h tygodniu robimy 8.5h dziennie czyli w 4 dni 34h i 5 dzień tygodnia wolne.
Nie jest tak co tydzień ale wole wiedzieć czy mam o co się upominać na przyszłość.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1401 Postów
Onty_Ja_Gabriel_3.
(Onty_Ja_Gabriel_3.)
Maniak
MartinM napisał:
Witam,
Mam pytanie czy jeśli dzień w tygodniu mam wolne bo szef nie ma dla mnie zlecenia to należy mi, się za to płatne dzień postojowego?
Na umowie mam 7. 5h = 37.5h tygodniu robimy 8.5h dziennie czyli w 4 dni 34h i 5 dzień tygodnia wolne.
Nie jest tak co tydzień ale wole wiedzieć czy mam o co się upominać na przyszłość.
Pozdrawiam
Jeżeli masz wypracowane dni tak jak opisałeś, to nie są one wolne do zapłaty, za brak pracy w tym dniu. Ten wypracowany dzień masz już zapłacony.
Możesz jedynie poprosić o dodatkową pracę, lub poszukać innej pracy w takim dniu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok