Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nigdzie nie mogę zdobyć informcji, Pomozcie! - Norwegia

Czytali temat:
(649 niezalogowanych)
3 Posty
Sylwia kozera
(fretka110)
Wiking
Witam. Czy ktoś wie jak wygląda kwestia wyjazdu rodziny do Norwegii, gdy mąż dostał pozwolenie na pracę na 5 lat.
Jakie dokumenty trzeba gdy posyła się dziecko do gimnazjum i przedszkola. Szukam po różnych stronach i niewiele tam pisze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Pancia)
Wiking
Fretka jezeli maz jest legalnie i dostal pozwolenie na 5 lat to ty z dziecmi do niego dolonczysz na zasadzie laczenia rodzin, i na takiej podstawie dostaniesz z dziecmi pozwolenie. gdy bedziesz tu juz w norwegi idziesz do najblizszej szkoly i tam zapisujesz dziecko nie trzeba zadnych dokumentow by zapisac dziecko do szkoly czy przedszkola. musisz tylko miec karty szczepien dzieci. kiedy bedziecie skladac dokumenty na policji o pozwolenie musisz miec akty urodzenia dzieci przetlumaczone na norweski lub angielski .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Joanna W.
(asiunia1987)
Nowicjusz
nie dokonca...jezeli dziecko chodzi do gimnazjum to musisz tez miec przetłumaczone ostatnie swiadectwo dziecka na jezyk angielski lub norweski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Sylwia kozera
(fretka110)
Wiking
Witam. Wielkie dzięki. mam tysiące wątpliwości czy tam jechać. Mój syn kończy podstawówkę, córka ma 5 lat.niby ja bym zaryzykowała, niewiele mam do stracenia a może najważniejsze, że jak nie wypali to po powrocie do Polski córka i syn będą do tyłu ze szkołą .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Hania S
(hania656)
Wiking
Na pewno - bo poziom jest tu dożo niższy, trzeba liczyć jakiś rok do tylu. No jest to problem z pewnością ale za to jeśli wypali to start maja lepszy niż w Polsce. Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok