Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

stawka godzinowa - Norwegia

Czytali temat:
(822 niezalogowanych)
1 Post
Piotrek Debski
(clarc)
Wiking
slyszalem, ze jak sie jest wynajetym przez agencje do pracy w innej firmie to nalezy sie za taka prace stawka minimalna obowiazujaca w tej firmie, nawet jesli ma sie w kontrakcie z agencja nizsza stawke - czy ktos wie cos konketnego na ten temat???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(Jacek1)
Wiking
Siemka . Widze że masz taki sam problem jak ja miałem , jeżeli chodzi o
stawke większą to niedogadasz się bo karzdy chce zarobic na tobie . Wedle prawa powinieneś dostac więcej ale firmy nie stosują się do tego przepisu bo niby co
możesz im zrobic , zaciśnij zęby i pracuj do cienko jest teraz na rynku pracy .
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(annullkka)
Początkujący
Teraz nie ma nakazanej stawki.Mozesz dostac nawet 10 kr za godzine i to pomimo,ze inni w firmie beda miec wiecej.
biznes.interia.pl/news/zle-wiesci-dla-po...h-w-norwegii,1316873
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
annullkka napisał:
Teraz nie ma nakazanej stawki.Mozesz dostac nawet 10 kr za godzine i to pomimo,ze inni w firmie beda miec wiecej.
biznes.interia.pl/news/zle-wiesci-dla-po...h-w-norwegii,1316873

Faktycznie tak jest jednak tylko tam gdzie nie ma stawek regulowanych przez państwo ,jak np.budownictwo .
Również może tak się dziać jak w danej firmie brak jest związków zawodowych.
Natomiast co do firm wynajmujących pracowników innym firmom to jaki jest problem...? .
To,że Ty masz taką a inny inną stawkę to Twój problem , przecież przed podpisaniem umowy czytałeś ją uważnie i przeprowadziłeś kalkulację nieprawdaż...? .

Co do tego ma Twoja Firma...? , zaproponowali tobie stawkę jaką chcieli akurat Tobie dać ,nie trzeba było wyrażać zgody i tyle .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
wg.mnie i mojej wiedzy wszelkie sprawy dotyczace stosunku pracy zalatwiasz z pracodawca(czyli firma posredniczaca).twoje wynagrodzenie niezaleznie czy pracujesz u posrednika czy bezposrednio i tak zalezy od kwalifikacji,stazu pracy itd. swoja droga proponuje zalozyc firme posredniczaca i zobaczyc jak latwo zarabia sie na pracownikach,jak latwo znalezc miejsce pracy.
jestem przekonany ze stawka minimalna w mmiejscu gdzie pracujesz jest grubo ponizej stawki ktora ty posiadasz.kazda duza firma posiada tabele plac i tak jak w mojej firmie zawiera ona stawke dla ucznia okolo 80 koron i stawke maksymalna.pracodawca moze uznac twoje doswiadczenie z kraju ale nie musi,wyksztalcenie proponuje uznac w norweskim urzedzie(swiadectwa dyplomy itd)bo tez moga niebyc do konca honorowane.na koniec jezeli uwazasz sie za niedocenionego,oszukiwanego poprostu poszukaj nowej pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok