Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ukraińcy w Norwegii - Norwegia

1 Post
Jakub Barszczewski
(JakubBarszczewski)
Wiking
Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące możliwości pobytu Ukraińców w Norwegii. Mam w Polsce firmę, która zajmuje się sprzątaniem domów, biur itp. W firmie pracują Ukraińcy. Chciałbym rozszerzyć swoją działalność również na terenie Norwegii. Tak więc pytanie dotyczy tego czy obywatele Ukrainy muszą mieć jakieś specjalne wizy na pobyt i pracę w Norwegii? Albo gdzie mogę dowiedzieć się czegoś więcej na ten temat? Jakiś urząd, instytucja? Od niedawna przebywam w kraju wikingów w związku z czym proszę o wyrozumiałość
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Katarina Sweet
(KatarinaSweet)
Wiking
Nie możesz bo zawsze na rynku pracy będą osoby Czlonky unii europejskiej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
kiler1
(kiler1)
Wiking
JakubBarszczewski napisał:
Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące możliwości pobytu Ukraińców w Norwegii. Mam w Polsce firmę, która zajmuje się sprzątaniem domów, biur itp. W firmie pracują Ukraińcy. Chciałbym rozszerzyć swoją działalność również na terenie Norwegii. Tak więc pytanie dotyczy tego czy obywatele Ukrainy muszą mieć jakieś specjalne wizy na pobyt i pracę w Norwegii? Albo gdzie mogę dowiedzieć się czegoś więcej na ten temat? Jakiś urząd, instytucja? Od niedawna przebywam w kraju wikingów w związku z czym proszę o wyrozumiałość
Ukraincow niestety nie zatrudnisz w Norwegii , ale mozesz probowac najwyzej poplyniesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Pawel Andryjewsky
(PawelAndryjewsky)
Wiking
mogie pan zatrudniet ukraincew legalnie na okres 3 miesency ale treba panu otworzyt firmu v norwegii taku samu jak v polsky jak pana to interesujie proshe pisaty na mail ter_styl@ukr.net lub +380673509334
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok