Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
43 Posty
Nowicjusz
[b]Hilton mozesz podac przepis ktory mowi o tym ze 3lata nas nie obowiazuja, bo moja znajoma taka dostala odpowiedz , a brakuje jej 4miesiace, a pani urzedniczka zasiegala wiedzy w glownym oddziale w Oslo (bo urzednicy czasem nic nie wiedza )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Dlaczego mam tobie podawac przepis? Po pierwsze nie wiem o jaka pomoc ubiegała sie twoja znajoma i w jaki sposób, a takze jak ma tu status, i o jaki oddział w Oslo chodzi??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Nowicjusz
Hilton napisał:
Dlaczego mam tobie podawac przepis? Po pierwsze nie wiem o jaka pomoc ubiegała sie twoja znajoma i w jaki sposób, a takze jak ma tu status, i o jaki oddział w Oslo chodzi??
kurcze myslalem ze na forum podobno pomagaja
o pomoc finansowa w postaci doplaty np. do mieszkania , znajoma pracuje
Overgangsstønad tak zwie sie ta pomoc ( i niestety 3lata trzeba mieszkac w No)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
jacek4 napisał:
Hilton napisał:
kurcze myslalem ze na forum podobno pomagaja
o pomoc finansowa w postaci doplaty np. do mieszkania , znajoma pracuje
Overgangsstønad tak zwie sie ta pomoc ( i niestety 3lata trzeba mieszkac w No)

Gdyby twoja znajoma umiala czytac po norwesku lub angielsku, to przeczytałaby, ze jest napisane na stronie nav, ze wszczególbych przypadkach sa ustępstwa, i trzy letni pobyt nie jest wymagany. Poza tym, to jest pomoc na koszty utrzymania dziecka, a nie mieszkania. Jak chce dostac dofinansowanie do mieszkania, to niech sie zgłosi do husbanken.
Poza tym, stwierdzenie z szerokim usmiechem pod tytułem " myślałem ze na forum podobno pomagają " jest głupie. Podobno pomagają..... ja nie słyszałam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jacku, niech twoja znajoma skorzysta z opcji "power of attorney" i niech nim uczynie swijego pracodawce, a wtedy załatwi wszytsko, bo takie pytanie sie, i czekanie, ze jedn powiedziala nie... no to nie i wracam sdo domu, to nic nie da. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
*Majka* K
(*Majka*)
Wiking
Hilton wyslalam wiadomosc do ciebie wczoraj
Prosze o kontakt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj