Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Projekt domu i legalizacja. - Norwegia

Czytali temat:
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Mam pytanko odnośnie zakupu projekt domu. Czy ktoś tu taki zakupił, chodzi mi o sam projekt a nie firmę która buduje domy.
Sprawa 2: może ktoś przeprowadzał tutaj legalizację projektu z polski. Mam na myśli polski projekt domu szkieletowego i dostosowanie go do norm norweskich.

Za wszystkie informacje będę wdzięczny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
301 Postów
mat69
(mat69)
Stały Bywalec
szkielety kurwa w miesnym sa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Dzięki wielkie.

Dodam w takim razie punkt 3. Prosiłbym o opinie ludzi którzy skończyli więcej niż 4 klasy podstawówki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów

(noname31)
Wiking
jak ktos skonczyl 7klas i korytarz to tez ci nie wiele pomoze.pozdro
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Nie chodzi mi o żadną lewiznę czy partyzantkę. Tylko o konkretny dom przystosowany do norwegii. Heban np. przerabia i składa każdy polski projekt i buduje go w Norwegii. Ale mi chodzi o sam projekt. A może jest jakaś strona gdzie mogę kupić sam projekt norweski?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
Rzymski82 napisał:
Nie chodzi mi o żadną lewiznę czy partyzantkę. Tylko o konkretny dom przystosowany do norwegii. Heban np. przerabia i składa każdy polski projekt i buduje go w Norwegii. Ale mi chodzi o sam projekt. A może jest jakaś strona gdzie mogę kupić sam projekt norweski?
Moim zdaniem nie ma czegoś takiego co opisałeś.
Jeżeli nie masz konkretnej działki z prawem do zabudowy, to twoje chęci są tylko teoretyczne oraz dalekosiężne i mało praktyczne.
- Najpierw konkretna działka, oraz wizyta w urzędzie komuny, gdzie działka leży.
Tam dowiedzieć się jakie mają wymagania co do umiejscowienia, przeznaczenia i paru innych warunków czysto budowlanych co komuna to inne detale.
- woda
- ścieki
- wielkość obiektu/ wysokość i forma przeznaczenia oraz zabudowy, dom całoroczny, hytta, magazyny inne.
Mała architektura obiektu.
- Jak już będziesz wiedział co i jak, to wtedy można sobie dopiero projektować.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(jasta 102)
Stały Bywalec
Remigrant napisał:
Rzymski82 napisał:
Moim zdaniem nie ma czegoś takiego co opisałeś.
Jeżeli nie masz konkretnej działki z prawem do zabudowy, to twoje chęci są tylko teoretyczne oraz dalekosiężne i mało praktyczne.
- Najpierw konkretna działka, oraz wizyta w urzędzie komuny, gdzie działka leży.
Tam dowiedzieć się jakie mają wymagania co do umiejscowienia, przeznaczenia i paru innych warunków czysto budowlanych co komuna to inne detale.
- woda
- ścieki
- wielkość obiektu/ wysokość i forma przeznaczenia oraz zabudowy, dom całoroczny, hytta, magazyny inne.
Mała architektura obiektu.
- Jak już będziesz wiedział co i jak, to wtedy można sobie dopiero projektować.

Jego nie interesuje to, co Tobie się wydaje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

()
Wyjadacz
jasta 102 napisał:

Nigdzie nie napisałem, że mi się wydaje.
Odpowiedziałem jedynie ogólnie na pytanie, ponieważ nie podano żadnych szczegółów.
Natomiast to co napisałem, znam z bezpośredniego kontaktu z miejscową komuną, właśnie w sprawie budowy/przebudowy/adaptacji, starego budynku mieszkalnego.
I tylko tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
301 Postów
mat69
(mat69)
Stały Bywalec
ble ble ble ble ble ble ,,szkalna jedziecie dalej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
bcv
(bcv)
Wiking
jasta 102 napisał:

nikogo nie interesuje co gabriel scierwo wypisuje pojebany psychopata
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok