Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Forma wypłaty wynagrodzenia a brak konta w banku - Norwegia

1 Post
marika123
(marika123)
Wiking
Witam, w jaki sposób mogę otrzymać wynagrodzenie od pracodawcy jeżeli nie posiadam jeszcze konta w banku? Mam problem z otrzymaniem D-nummeru i nie wiem ile to jeszcze potrwa, a gotówka potrzebna. Czy będzie jakiś problem jeżeli pieniądze zostaną przelane na konto matki? Jak sytuacja wygląda z wypisaniem czeku?
Pozdrawiam, Marika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
marika123 napisał:
Witam, w jaki sposób mogę otrzymać wynagrodzenie od pracodawcy jeżeli nie posiadam jeszcze konta w banku?
Mam problem z otrzymaniem D-nummeru i nie wiem ile to jeszcze potrwa, a gotówka potrzebna.
Czy będzie jakiś problem jeżeli pieniądze zostaną przelane na konto matki?
Jak sytuacja wygląda z wypisaniem czeku?
Pozdrawiam, Marika

Jeżeli masz kłopot z otrzymaniem numeru personalnego to coś jest nie tak z twoim pracodawcą / dotyczy umowy o pracę oczywiście/, możesz ten problem opisać jaśniej?
Jeżeli nadal nie masz tego numeru to legalny pracodawca jest zobowiązany pobierać 50% zaliczki na podatek z twojego wynagrodzenia.
Tak możesz pracodawcy podać konto swojej matki o ile posiada ona takie konto w norwegi, jednak tak jak napisałem, to tylko 50% wynagrodzenia.
W czeki proponuję się nie bawić chociaż i taka jest również możliwość prawna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
koszer
(koszer)
Wiking
Remigrant napisał:
marika123 napisał:
Witam, w jaki sposób mogę otrzymać wynagrodzenie od pracodawcy jeżeli nie posiadam jeszcze konta w banku?
Mam problem z otrzymaniem D-nummeru i nie wiem ile to jeszcze potrwa, a gotówka potrzebna.
Czy będzie jakiś problem jeżeli pieniądze zostaną przelane na konto matki?
Jak sytuacja wygląda z wypisaniem czeku?
Pozdrawiam, Marika

Jeżeli masz kłopot z otrzymaniem numeru personalnego to coś jest nie tak z twoim pracodawcą / dotyczy umowy o pracę oczywiście/, możesz ten problem opisać jaśniej?
Jeżeli nadal nie masz tego numeru to legalny pracodawca jest zobowiązany pobierać 50% zaliczki na podatek z twojego wynagrodzenia.
Tak możesz pracodawcy podać konto swojej matki o ile posiada ona takie konto w norwegi, jednak tak jak napisałem, to tylko 50% wynagrodzenia.
W czeki proponuję się nie bawić chociaż i taka jest również możliwość prawna.

nie mundruj sie gabriel kurwo i zlodzieju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok