Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Transfery z lotniska - Norwegia

2 Posty
Bartosz Padoł
(BartoszPadol)
Wiking
Witam. Na wstępie napiszę że mam firmę w polsce, która zajmuje się transferami i organizowaniem czasu wolnego na terenie Trójmiasta. Teraz moje pytanie odnośnie takiej firmy w Norwegi dużo Polaków mówi że jeżdżą polscy kierowcy na busach 9 osobowych oferujących tańsze przejazdy z lotniska niż taxi. Czy to prawda? Mam takie busy i byłbym w stanie wprowadzić do oferty takie przejazdy z lotniska w Gdańsku do centrum bądź door to door. Wiem ze dużą część was czytaj wracających do Polski odbierają bliscy, chodzi mi o to jak to wygląda. Plusem jest to ze auto jest zarejestrowane na taxi także nie mam problemu żeby wjechać na stare miasto. Czy mogę was rodacy prosić o jakieś podpowiedzi, sugestie. Miłego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
Barku, tak przeczytalem Twoj post i nie wiem w zasadzie o co Ci chodzi...piszesz ze masz firme w Polsce, masz autka, ze chcesz zalozyc to samo w no a na koniec ze wozic ludzi w Gdansku...wiec co

Jezeli chcesz to robic w norwegii to dla np. 2 lotnisk Oslo oddalonych Torp i Rygge ok. 100/120 km sa 2 przewoznicy...PKS OSLO i POLBUSS.Jest jeszcze 3 lotnisko Gardermoen ale tam polacy lataja jedynie norwegianem ktorego pasazer ma wystarczająco pieniedzy na taxi. Przewoznicy jezdze glownie norweskimi samochodami gdyz polskie sa 'nie mile widziane przez policje', najczesciej to jest T4 long, pracodawcy zatrudniaja na umowy swoich kierowców placąc im smieszne pieniadze, zaczynasz od 400 kr a poznij 550 i umowa. Kierowcy jezdza po ok 16/18 godzin dziennie zarabiajac od 400/800 kr wiec wyzysk jest naprawde spory. Ceny uslug to ok 220 kr do Oslo pod dom lub przy jakims punkcie zbiorczym taniej. Ogolnie bardzo duzo polakow korzysta z uslug takich busów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Bartosz Padoł
(BartoszPadol)
Wiking
Prawie dobrze zrozumiałeś. Chodzi mi o połączenie w Polsce nigdzie nie chce wyjeżdżać. Z tego co wiem w Norwegi jest to dobry interes z uwagi na ceny taxi ja chcę to samo ale w Polsce. Wiadomo są firmy które jeżdżą z lotniska do Olsztyna i innych miast tam mi się nie opłaca z uwagi że mam auta do 9 osób a na te trasy jeżdżą auta z 17 miejscami. No chybaże że zgłosiła by się do mnie firma która ma do przewiezienia np 8 osób z Olsztyna na lotnisko. Wiadomo jak jeżdżą w polsce autobusy miejskie w gdańsku co godzinę a ja jakbym wiedział ze z Oslo przyleci 8 chętnych osób żeby zjechać do gdanska centrum po 10 złoty od osoby to wychodzi lepiej niż taxi gdzie kasują min 55zloty chyba że ktoś korzysta z pewnej firmy z Gdańska w której nie wiadomo czy się dojedzie do celu z względu na stan auta ale taniej jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok