Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dni wolne z okazji świąt religijnych - Norwegia

Czytali temat:
Marek Marek Anna Chlebowska (824 niezalogowanych)
4 Posty
Tomasz R
(bolek4r)
Wiking
Hei. Mam pytanie odnośnie dni wolnych z okazji niedawnych świąt. Czy ktoś posiada jakąś wiedzę na ten temat? Miałem urlop od 17 grudnia do 05 stycznia i firma za 1-sze święto i nowy rok mi nie zapłaciła. Powód- bo byłem na urlopie.Czy takie jest prawo? Dzięki za każdą odpowiedz. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
co masz na umowie
wynagrodzenie moiesieczne
placa za swieta jesli jestes w ostatni przed i pierwszy dzien po swietach w pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
ATS Anna S.
(ATS Anna)
Nowicjusz
Ustawowo dni platne w Norwegii to tylko 1 i 17 maja. Inne dni czerwone w kalendarzu sa nieplatne, chyba ze zaklad pracy dobrowolnie placi za niektore dni wolne. Powinno to byc okreslone w umowie, ale niekoniecznie jesli obowiazuje tariffavtale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
bolek4r napisał:
Hei. Mam pytanie odnośnie dni wolnych z okazji niedawnych świąt. Czy ktoś posiada jakąś wiedzę na ten temat? Miałem urlop od 17 grudnia do 05 stycznia i firma za 1-sze święto i nowy rok mi nie zapłaciła. Powód- bo byłem na urlopie.Czy takie jest prawo? Dzięki za każdą odpowiedz. Pozdrawiam

Ats napewno wie wiecej i lepiej niz ja ale czy ty nie dostales juz pieniedzy ????Feriepenger???Czy to byl twoj normalny urlop czy jakis dodatkowy czas wolny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
raczej nienormalny urlop 19 dni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Tomasz R
(bolek4r)
Wiking
Hei. Mam w umowie wynagrodzenie miesięczne i szef powiedział mi to samo. Takze jest si. I był to normalny urlop. Pozdrawiam i dzięki za informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok