Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czekam na pozwolenie na pobyt...wrrrrrrrrrrrrrrrr - Norwegia

Czytali temat:
piotr langa (834 niezalogowanych)
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Hej!!!

Ma ktos podobny problem??? Na poczatku pazdziernika zlozylam papiery w UDI. Do dzisiaj czekam. Bylam na poczatku grudnia, to powiedzieli mi ze wszystko jest ok, pod koniec grudnia dostane pozwolenie. Niestety nic nie dostalam. Bylam jakis tydzien temu, to dowiedzialam sie ze musze isc do lekarza i wrocic z zaswiadczeniem od niego. Nikt z moich znajomych nie musial isc do lekarza. Poza tym zaden lekarz nie chce mnie przyjac, bo nie mam pozwolenia na pobyt, wiec kolko sie zamyka...

Niech ktos mi to wytlumaczy

Aha, zlozylam papiery na zasadzie laczenia rodzin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
masz kopie ,niech udi da potwierdzenie zlozenia dokumentow
ale po co lekarz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
Dla mnie to tez bardzo dziwna sytuacja z wysyłaniem Cie do lekarza ? pierwszy raz o tym słyszę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Znajoma z pracy tez musiala isc do lekarza ale ona jest z Bulgarii, a osoby z Bulgarii i Rumunii maja inne prawa.nikt ze znajomych z Polski nie musial isc do lekarza...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
   Możliwe, że chodzi o badania na obecność gruźlicy, z których Polacy są zwolnieni. Ja otrzymałem kiedyś przez pomyłkę pismo od Politi informujące o konieczności badań .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów

(anuk)
Początkujący
witam moi znajomi tez jeszcze czekają na pozwolenie a złożyli w tym samym czasie co ty i też na zasadzie łączenia rodzin.Kiedy dzwonią z pytanie czy wszystko jest ok to zawsze jest odpowiedz tak i prosze cierpliwie czekać tak więc czekają spokojnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Dostalam

Bylam dzisiaj (chyba po raz czwarty) z pytaniem o moje pozwolenie. Okazalo sie ze tamta babka zle mi powiedziala, nie musialam isc do lekarza. Pokazalam tylko akt urodzenia coreczki, paszporty i dostalam pozwolenie na pobyt. Oczywiscie trwalo to jakies pol godziny bo nikt nie mogl znalesc mojego podania:/

Wreszcie bede spac spokojnie
dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
To nie pozwolenia na pobyt, tylko bezterminowa rejestracja, tego dokumentu nie musisz juz nigdy odnawiac, on jest na wieki wieków amen. Gratulacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Hilton, a jeśli ktoś ma jeszcze terminowe pozwolenie na pobyt (my dostaliśmy 3 lata temu do 2012 roku), to musi je potem odnowić, aby dostać bezterminową rejestrację, czy nie, bo jakby nie patrzeć jesteśmy już zarejestrowani?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
trzeba tylko znow wypełnic ten nieszczesny formularz i go wysłac. Z tym ze w UDI powtarzaja aby nie robic tego przed upływem waznosci starego pozwolenia. Trzeba im o sobie po prostu przypomniec. Moje dzieci juz to maja, a ja jeszce nie bo moje pozwolenie sie konczy w czerwcu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok