Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Sykemelding po zwolnieniu z pracy - Norwegia

Czytali temat:
robert len Kris Bednarczuk Piotr Pańczak Anna Dittmann mar wes maciej strzelecki Bartek K Daniel Dziekoński Seidel Beer Adam K. (2048 niezalogowanych)
5 Postów
Tomasz Chałat
(tomch77)
Wiking
Witam wszystkich. Niestety zachorowałem /uraz ręki. Istnieje możliwość, że będzie konieczna operacja nadgarstka.
Ostatnio pracowałem u norweskiej firmy bemanningowej w zasadzie bez przerwy ponad rok, na zasadzie oppdragów. 29.10.14 pracodawca zakończył ostatni oppdrag.
Ja narzekałem na ból ręki i 3.11.14 poszedłem do Legevakt. Wziąłem oczywiście sykemelding , na razie 2 tyg. Przedłożyłem w NAW i bez większych pytań przyjęli.
Pytanie co dalej, co z następnymi zwolnieniami, jak przebiega wypłata chorobowego i ogólnie co dalej.
Proszę o fachową pomoc, bo powiem szczerze trochę jestem wypękany ze względu na to, że zgłosiłem się po zakończeniu oppdragu.
Pozdrawiam Tomek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
tomch77 napisał:
Witam wszystkich. Niestety zachorowałem /uraz ręki. Istnieje możliwość, że będzie konieczna operacja nadgarstka.
Ostatnio pracowałem u norweskiej firmy bemanningowej w zasadzie bez przerwy ponad rok, na zasadzie oppdragów. 29.10.14 pracodawca zakończył ostatni oppdrag.
Ja narzekałem na ból ręki i 3.11.14 poszedłem do Legevakt. Wziąłem oczywiście sykemelding , na razie 2 tyg. Przedłożyłem w NAW i bez większych pytań przyjęli.
Pytanie co dalej, co z następnymi zwolnieniami, jak przebiega wypłata chorobowego i ogólnie co dalej.
Proszę o fachową pomoc, bo powiem szczerze trochę jestem wypękany ze względu na to, że zgłosiłem się po zakończeniu oppdragu.
Pozdrawiam Tomek

No a kiedy sie miales zglosic? Kiedy pracowales i kasina plynela szerokim strumieniem? Jak sie praca definitywnie zakonczyla jako wzorowy przedstawiciel slowian znad wisly postanowiles przedluzyc doplyw hajsu. Nic w tym nagannego, ot narodowa cecha. Przedluzaj ile mozesz a jak beda problemy to powiedz, ze masz problem z kregoslupem - kilka miesiecy z glowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Tomasz Chałat
(tomch77)
Wiking
Czytaj trochę między wierszami. Jakbyś trochę bardziej wytęży umysł, to zastanowiłbyś się dlaczego pracodawca zakończył oppdrag?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
tomch77 napisał:
Czytaj trochę między wierszami. Jakbyś trochę bardziej wytęży umysł, to zastanowiłbyś się dlaczego pracodawca zakończył oppdrag?

zanosisz kolejne zwolnie i tyle. pracodawca nauczony akcjami kombinatorow co to nagle maja stan agonalny i leca do lekarza po zwolnienie, a najlepiej rente zakonczyl zlecenie nie chcac narazac sie na koszty. Ty nie masz co sie martwic nav ci bedze placil...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
tomch77 napisał:

Slabo mi idzie myslenie - wole to zostawic takim orlom jak ty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Tomasz Chałat
(tomch77)
Wiking
Ja akurat do orłów się nie mogę zaliczyć, ponieważ gdybym przewidział zachowanie pracodawcy to poszedłbym do lekarza w dniu kiedy jeszcze byłem w pracy i tak by on musiał płacić przez 2 tygodnie.
Niemniej łatwo oceniać kogoś nie znając faktów...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
tomch77 napisał:
Ja akurat do orłów się nie mogę zaliczyć, ponieważ gdybym przewidział zachowanie pracodawcy to poszedłbym do lekarza w dniu kiedy jeszcze byłem w pracy i tak by on musiał płacić przez 2 tygodnie.

Nie rozumiem o co ci chodzi. Raczka nie bolala kiedy byla praca. Nagle, w dniu zakonczenia kontraktu trza ja operowac..i ten bol, ze nie zdarzyles, tak by przez 16 dni pracodawca placli, kiedy ty bedziesz lezal w domu.
A pomyslales, ze te 16 dni on musi wylozyc z wlasnej kieszeni? Nie zarobiles na to!

Wszyscy jestescie tacy sami, oszusci i kombinatorzy. Piwinno byc jak w US hire & fire.
A nie egenmeldingi, avspasering, 16 dni platne, overtid itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Tomasz Chałat
(tomch77)
Wiking
opptymus napisał:
tomch77 napisał:

Nie rozumiem o co ci chodzi. Raczka nie bolala kiedy byla praca. Nagle, w dniu zakonczenia kontraktu trza ja operowac..i ten bol, ze nie zdarzyles, tak by przez 16 dni pracodawca placli, kiedy ty bedziesz lezal w domu.
A pomyslales, ze te 16 dni on musi wylozyc z wlasnej kieszeni? Nie zarobiles na to!

Wszyscy jestescie tacy sami, oszusci i kombinatorzy. Piwinno byc jak w US hire & fire.

Życzę Ci podobnej sytuacji, może trochę oprzytomniejesz i proszę nie odzywaj się więcej jak nie masz nic twórczego do powiedzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
tomch77 napisał:
opptymus napisał:
tomch77 napisał:

Życzę Ci podobnej sytuacji, może trochę oprzytomniejesz i proszę nie odzywaj się więcej jak nie masz nic twórczego do powiedzenia.

Jakiej k..wa sytuacji? Ze po zakonczeniu kontraktu zamiast szukac pracy bede probowal wjebac pracodawce w lipne zwolnienie a potem wkrecal NAV na kilka miechow? Bo to dokladnie robisz, wiec skoncz juz pierdolic.
Moze jest jakies inne, racjonalne a nawet "tworcze" wytlumaczenie na to co zamierzasz zrobic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Tomasz Chałat
(tomch77)
Wiking
opptymus napisał:
[quote]tomch77 napisał:
[quote]opptymus napisał:
[quote]tomch77 napisał:

Jakiej k..wa sytuacji? Ze po zakonczeniu kontraktu zamiast szukac pracy bede probowal wjebac pracodawce w lipne zwolnienie a potem wkrecal NAV na kilka miechow? Bo to dokladnie robisz, wiec skoncz juz pierdolic.
Moze jest jakies inne, racjonalne a nawet "tworcze" wytlumaczenie na to co zamierzasz zrobic?

Masz rację, w szpitalu wypisałem sobie lipne zwolnienie i założyłem lipny gips na rękę....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok