Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Anulowanie czeku, zwrot podatku na konto - Norwegia

Czytali temat:
Robert Kuziemko anczeinok (1336 niezalogowanych)
2 Posty
Patryk Sych
(Sychu)
Wiking
Witam, mam takie pytanie. Dostalem skatteopgjor 2013 25 czerwca i z tego co zdazylem sie zorientowac wyslano mi czek (ktory jeszcze nie doszedl). Natomiast mi zalezy na tym zeby pieniadze trafily na konto w DNB. Czy jest mozliwosc anulowania czeku i co nalezy zrobic aby urzad wyplacic pieniadze na konto? Z góry dziekuje za pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Sychu napisał:
Witam, mam takie pytanie. Dostalem skatteopgjor 2013 25 czerwca i z tego co zdazylem sie zorientowac wyslano mi czek (ktory jeszcze nie doszedl). Natomiast mi zalezy na tym zeby pieniadze trafily na konto w DNB. Czy jest mozliwosc anulowania czeku i co nalezy zrobic aby urzad wyplacic pieniadze na konto? Z góry dziekuje za pomoc.

Można napisać pismo do urzędu poborcy podatkowego z prośbą o przelanie zwrotu na konto. Należy się jednak liczyć z tym, że procedura może dość długo trwać, ponieważ urząd musi się porozumieć z bankiem w sprawie unieważnienia czeku, co, wiemy z doświadczenia, może czasami trwać nawet 2-3 miesiące.

Więcej informacji: www.multinor.no
Zgłoś wpis
24 Posty

(1975tol)
Wiking
Witam jak dostaniesz czek to możesz go zrealizować w swoim banku DNB i nie bedzie problemu kasa zaraz bedzie na kącie pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Patryk Sych
(Sychu)
Wiking
a czy moglby mnie ktos nakierowac, jest jakis formularz do wypelnienia? czy lepiej zadzwonic do skatteetaten i probowac tam pytac... troche to klopotliwe bo czasem ciezko zrozumiec norwega mowiacego po angielsku... proszę o rady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok