Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kara 40000kr -nowy wlasciciel samochodu zlapany - Norwegia

Czytali temat:
Greg Greg Luna55 (1187 niezalogowanych)
3 Posty
Maren Zen
(zen)
Wiking
Co robic kiedy po sprzedazy samochodu nowy wlasciciel zostal zlapany z niebieskim dieslem a samochod byl na starych numerach i przyszedl do mnie rachunek na 40000kr?czy jest mozliwosc skorzystania z adwokata? Jaka jest szansa na wygranie sprawy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
zen napisał:
Co robic kiedy po sprzedazy samochodu nowy wlasciciel zostal zlapany z niebieskim dieslem a samochod byl na starych numerach i przyszedl do mnie rachunek na 40000kr?czy jest mozliwosc skorzystania z adwokata? Jaka jest szansa na wygranie sprawy?

Data na umowie sprzedaży samochodu. Kto kierował samochodem? jak złapali tego co kupił samochód to nie powinno być problemu z wygraniem.

Zaraz po sprzedaniu samochodu powienienes wysłać dowód (del2) do SV ile to trwało?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maren Zen
(zen)
Wiking
Wyslalem od razu ale za kilka dni przyszla odpowiedz,ze nie moga zarejestrowac sprzedazy bo nowy wlasciciel musi miec ze soba ten dokument.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
Porada adwokata niech on napisze odwolanie i po sprawie

Raczej nie powinno cie obchodzic kto na czym jezdzi po sprzedazy samochodu,chyba ze to bylo w dniu sprzedazy kiedy go skatrolowali ewentualnie ten koles nie przerejestrowal jeszcze samochodu i widnieje na ciebie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
kupować od polaka nie warto to wiedziałem ale ze nawet sprzedawac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
a gdzie jest napisane ze Polak kupil?
moze norweg sie pomylil myslal ze nadal jezdzi traktorem i zatankowal jak zawsze z beczki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
zen napisał:

mozliwosc skorzystania z adwokata jest zawsze

Jaka szansa?? To sam sobie powinienes odpowiedziec ......

To ty znasz sprawe.... co to znaczy po sprzedazy ???? dwie godziny pozniej ? tydzien ?miesiac?

Czy nowy wlasciciel moze jeszcze nie zdazyl zatankowac samochodu po raz pierwszy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Krzysztof Zarzycki
(Grubyzamo)
Początkujący
AndersB napisał:
też kupuję naprawiam i sprzedaję auta....i nie każdy polak robi przekręty..... tak jak myślisz.....
robię zdjęcia, eu kontroll i wszystko gra........raz nawet kupiec tylko po obejrzeniu zdjęć przyjechał z oslo do bergen po auto......
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maren Zen
(zen)
Wiking
Sprzedaz byla trzy miesiace przed zajsciem. Kupil Polak i mial do Polski leciec ale mial spoznienie.Samochod byl na norweskich numerach. Sprawa jest taka,ze vegvesen ma gdzies ze samochod byl sprzedany. Z powodu tego , ze dostalem zwrot kontraktu ci idioci nie zarejestrowali w systemie faktu sprzedazy.Takze ostrzegam wszystkich co maja zamiar sprzedawac na eksport. Z tego co wiem w Polsce nie mozna jezdzic na norweskich czerwonych numerach wiec moga mi naskoczyc bo jak Adwokat przedstawi ten argument w odwolaniu to sprawa zalatwiona.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok