Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jak przekazać szybko i tanio pieniądze do Polski? - Norwegia

5 Postów
Majka Leśniewska
(lesewskamm)
Wiking
Jak w temacie, jak szybko i tanio przekazać pieniądze na konto polskiego banku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Przelewem?
Nie ma chyba lepszej opcji 50-60kr za przelew i dobry przelicznik.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Jesli ma byc w miare szybko to Danske Bank przynajmniej za transfer Express pobiera 300 NOK razem z marza banku odbiorcy (nadawca ponosi calkowite koszta przelewu) i wtedy jak forse wysle sie jednego dnia przed 16:00 to zazwyczaj jest nastepnego dnia na koncie odbiorcy i kurs jest przyzwoity, lecz ze wzgledu na koszt transferu oplaca sie przesylac tylko wieksze sumy.

A jesli ktos w Polsce przymiera glodem lub gangsterzy u niego siedza i czekaja na forse to zawsze mozna w godzinie lub 2 przeslac do agenta Western Union tyle ze koszt to 300 NOK + zlodziejski kurs przeliczenia walut. Wtedy w Polsce moze odbiorca odebrac w placowce Western Union jak mowilem po godzinie max 2.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Sławek Fras
(slea)
Wiking
Ja kasę do Polski wysyłam za pośrednictwem kantorów internetowych. Sprawdzam kursy na strefawalut.pl, wybieram najkorzystniejszy i przelewam tam kasę, wymieniam ją na złotówki, które później przelewam na polskie konto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Zuza Kmiecik
(Zuzkak)
Wiking
Dzięki Henio za info. Dzięki Twojemu wpisowi zarejestrowałam się na Ferpay. I bez problemu zrobiłam pierwszy przelew do Polski. Nie wiem tylko jak im się to opłaca bo ceny maja naprawdę niskie, a czas realizacji jest bardzo krótki. Ale to już nie moja sprawa w każdym razie będę polecała wszystkim znajomym bo naprawdę warto korzystać z ich szybkich i tanich przelewów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
zakladasz DARMOWE konto w nordei PL.. masz konto w nordei NO... wysylasz kase za darmo.... wrzucasz sobie na korony w PL albo od razu na zlotowki... przelewy na swoje konta NO-PL ZA DARMO.... klikasz enter w NO i kasa jest juz w PL.... jakies 10minut za 70nok albo 3dni czekania za 35nok... masakra...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
annakw napisał:
Ja przekazuje pieniądze do Polski za pośrednictwem tego e-kanoru kantoronline.pl
Fajne jest to, że nie trzeba posiadać konta w polskim banku, można przekazać za pośrednictwem norweskiego banku. Pieniądze zwykle w ciągu 1 dnia dochodzą na rachunek bankowy polskiego banku. Podkreślić należy, że wymiana dokonywana jest 1 raz i po korzystnym kursie. Jeżeli kwota jest duża to można ją negocjować.

?????????????????????????????????
to jak to jest?????
wysylaja kase na konto ktore nie istnieje???
nie masz konta w PL a wysylaja na PL konto...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Yatsek napisał:
zakladasz DARMOWE konto w nordei PL.. masz konto w nordei NO... wysylasz kase za darmo.... wrzucasz sobie na korony w PL albo od razu na zlotowki... przelewy na swoje konta NO-PL ZA DARMO.... klikasz enter w NO i kasa jest juz w PL.... jakies 10minut za 70nok albo 3dni czekania za 35nok... masakra...

na dodatek wszystkie bankomaty w pl za darmo z polską kartą nordei
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok