Jesli ma byc w miare szybko to Danske Bank przynajmniej za transfer Express pobiera 300 NOK razem z marza banku odbiorcy (nadawca ponosi calkowite koszta przelewu) i wtedy jak forse wysle sie jednego dnia przed 16:00 to zazwyczaj jest nastepnego dnia na koncie odbiorcy i kurs jest przyzwoity, lecz ze wzgledu na koszt transferu oplaca sie przesylac tylko wieksze sumy.
A jesli ktos w Polsce przymiera glodem lub gangsterzy u niego siedza i czekaja na forse to zawsze mozna w godzinie lub 2 przeslac do agenta Western Union tyle ze koszt to 300 NOK + zlodziejski kurs przeliczenia walut. Wtedy w Polsce moze odbiorca odebrac w placowce Western Union jak mowilem po godzinie max 2.
Ja kasę do Polski wysyłam za pośrednictwem kantorów internetowych. Sprawdzam kursy na strefawalut.pl, wybieram najkorzystniejszy i przelewam tam kasę, wymieniam ją na złotówki, które później przelewam na polskie konto
Dzięki Henio za info. Dzięki Twojemu wpisowi zarejestrowałam się na Ferpay. I bez problemu zrobiłam pierwszy przelew do Polski. Nie wiem tylko jak im się to opłaca bo ceny maja naprawdę niskie, a czas realizacji jest bardzo krótki. Ale to już nie moja sprawa w każdym razie będę polecała wszystkim znajomym bo naprawdę warto korzystać z ich szybkich i tanich przelewów.
zakladasz DARMOWE konto w nordei PL.. masz konto w nordei NO... wysylasz kase za darmo.... wrzucasz sobie na korony w PL albo od razu na zlotowki... przelewy na swoje konta NO-PL ZA DARMO.... klikasz enter w NO i kasa jest juz w PL.... jakies 10minut za 70nok albo 3dni czekania za 35nok... masakra...
annakw napisał: Ja przekazuje pieniądze do Polski za pośrednictwem tego e-kanoru kantoronline.pl Fajne jest to, że nie trzeba posiadać konta w polskim banku, można przekazać za pośrednictwem norweskiego banku. Pieniądze zwykle w ciągu 1 dnia dochodzą na rachunek bankowy polskiego banku. Podkreślić należy, że wymiana dokonywana jest 1 raz i po korzystnym kursie. Jeżeli kwota jest duża to można ją negocjować.
?????????????????????????????????
to jak to jest?????
wysylaja kase na konto ktore nie istnieje???
nie masz konta w PL a wysylaja na PL konto...
Yatsek napisał: zakladasz DARMOWE konto w nordei PL.. masz konto w nordei NO... wysylasz kase za darmo.... wrzucasz sobie na korony w PL albo od razu na zlotowki... przelewy na swoje konta NO-PL ZA DARMO.... klikasz enter w NO i kasa jest juz w PL.... jakies 10minut za 70nok albo 3dni czekania za 35nok... masakra...
na dodatek wszystkie bankomaty w pl za darmo z polską kartą nordei
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.