Gabriel napisał:
Yatsek napisał:
Gabriel napisał:
Yatsek napisał:
pablo899 napisał:
Dla Twojej informacji w 2013 r miałem przepracowane równe 3 miesiące, zarobiłem lekko ponad 60 tys. także nie opłaca mi się rozliczać przez firmy.
czyli wyplata dla hydraulika za jakies 5 tygodni pracy?? dobre.....
Nie bardzo rozumiem
CZYM SIĘ TAK CHEŁPICIE
przy okazji mieszając z błotem Innych Mniej Zarabiających ?
Naprawdę tego nie pojmuję .
to sie nazywa jezdzenie po ambicji... moze jak pojdzie jeden z drugim na kurs norweskiego... ten czy tamten bedzie mial kurwa w koncu jakis zawod a nie tylko jakakolwiek praca... to moze wtedy przejrza na oczy ze od wyciagania sredniej krajowej to sa norki w biurach...
Bzdury piszesz Jacku .
Nauka Norweskiego ma w tym przypadku mały wpływ na dane zarobki w różnych zawodach w Norge .
Nawet jak Fizyczny pracownik zaliczy celująco Bergentest to i tak jako cieśla , lub zbrojaż będzie zarabiał mniej od Hydraulika lub elektryka , jednak więcej od sprzątaczki nawet jak i Ona zaliczy celująco ten sam test .
---
Owszem można się ponabijać z aliemsów jako niekumatych , jednak PONIŻAĆ konkretne Wyuczone Zawody to już DNO ... !
---
To tak samo jak w Polsce dobry Murarz nabija się z szambonurka , ponieważ ten babrze się w gównach i zarabia połowę tego co ten murarzyna .
---
Myślałem iż Ty jesteś Wyżej od takiej Patologi ... !
Cóż , zaczynam powoli rewidować Swoje , spostrzeżenia i nabyte w Norge przyzwyczajenia . !
Niemniej
Powodzenia
w Samouwielbieniu
sam tu sie bawisz w porownania murarzyna vs. reszta swiata...
znasz norweski, masz robote taka jaka chcesz.... proste...
sam wiesz ze znajac norweski nie blagalbys teraz na fgorum o robote za kawalek podlogi do spania... wez Gabrys zejdz juz na ziemie....