Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wyjazd - Norwegia

Czytali temat:
(1074 niezalogowanych)
6 Postów
Mateusz Płachciak
(Koormak)
Wiking
Witam,
Chciałbym spytać jakie kryteria muszę spełniać by starać się o wyjazd do pracy w Norwegii,
co prawda nie posiadam ogromnego doświadczenia zawodowego, ani nie ukończyłem dobrej szkoły lecz jestem wysoko zmotywowany, i chciałby zmienić moje życie, a także życie mojej rodziny, której polska dostarczyła jedynie rozczarowań.
przepraszam za mało sprecyzowaną formę listu, lecz nie jestem pewny jak inaczej, lub nawet gdzie miałbym zwrócić się o takie informacje, lub ewentualną pomoc w pierwszym kroku, do spełnienia marzeń i złapania życia w swoje ręce.
Z góry dziękuje za odpowiedź, i czas poświęcony na przeczytanie tego listu, oraz ewentualną weryfikacje mojego cv.
Serdecznie pozdrawiam !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Mateusz Płachciak
(Koormak)
Wiking
Klikam w link lecz strona się zawiesza i nie wyświetla się nic, może dasz radę podesłać ten link jeszcze raz ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
Koormak napisał:
Klikam w link lecz strona się zawiesza i nie wyświetla się nic, może dasz radę podesłać ten link jeszcze raz ?

wpisz w google ...nowicjusz w norwegi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Koormak napisał:
Witam,
Chciałbym spytać jakie kryteria muszę spełniać by starać się o wyjazd do pracy w Norwegii

Oj, strasznie duzo by o tym pisac
Ale pierwsza sprawa, ktora rzuca sie w oczy: rzuc palenie, bo pojdziesz z torbami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Mateusz Płachciak
(Koormak)
Wiking
Oczywiście to uczyniłem i to jeszcze zanim poprosiłem o refresh postu, miałem tylko nadzieje by trafić na konkretny link, ale słowa klucz chyba mnie wystarczą poszperam i dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Mateusz Płachciak
(Koormak)
Wiking
Więc może jakieś branże, lub zawody które są tam cenione, których naukę mógłbym zacząć (oczywiście podjąłem już naukę podstaw norweskiego, plus biegły angielski), a co do palenia, to zapewne masz rację i wezmę to sobie do serca, po pierwszej wizycie w Farsund przy zakupie paczki tytoniu myślałem że się popłaczę !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Koormak napisał:
Więc może jakieś branże, lub zawody które są tam cenione,
wszystkie zzwody sa cenione... jesli masz papier i jezyk....
jestes wtedy specjalista wyzszego szczebla ) autentyk....

tutaj nie slowo "umiem" albo "chce" sie liczy lecz "mam taki a taki zawod"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Mateusz Płachciak
(Koormak)
Wiking
więc co jeśli mam 21 lat od 3 lat jeżdżę po zachodniej europie borykając się z polskimi biurami pracy, i nie mam zawodu ani konkretnej szkoły ? Więc moje chcę coś zmienić i znaleźć uczciwą pracę jest nic nie warte, bo nie mam zawodu ? O.o jak dużo postów z tego tematu przeczytałeś ? Jeśli nie masz nic do powiedzenia lepiej nie marnuj czasu na klikanie w klawiaturę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Koormak napisał:

co prawda nie posiadam ogromnego doświadczenia zawodowego, ani nie ukończyłem dobrej szkoły lecz jestem wysoko zmotywowany, i chciałby zmienić moje życie, a także życie mojej rodziny, której polska dostarczyła jedynie rozczarowań.

nie pytaj co Ojczyzna ma dla ciebie uczynić, ale co ty zrobiłeś dla Ojczyzny
domniemywam, że jak do tej pory Polska miała z ciebie pożytku, jak ze psa gnoju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok