Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zwiaski zawodowe fellesforbudet kontak zprawnikiem - Norwegia

Czytali temat:
(1665 niezalogowanych)
15 Postów
marek klasa
(asior19711)
Wiking
Witam wszystkich
Moj pracodawca prubuje wymusic na mnie podpisanie nowego kontraktu ktory w mojej ocenie jest dla mnie mniej korzystny z uwagi na zawarty w nim zapis
PERMANENT WITHOUT GARANTI PAYMENT BETWEEN THE MISSIONS

Dotychcas w miejscu zatrudniny mam wpisane samo PERMANENT
Dlatego zwracamsie do do spolecznosci forum z prozba o namiar , kontakt besposredni na dzialacza wspomnianego zwiasku zawodowego lub wspolpracujacego z nim radcy prawnego lub adwokata w celu wyjasnia tego procederu ktory ma mmiejsce w firmie

Oczywiscie zwrucilem sie juz do centrali zwiasku przed dwoma tygodniami i nic, nadal czekam na odpowiedz

Pozdrawiam
Marek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
137 Postów
Damian C
(dpcphoto)
Stały Bywalec
asior19711 napisał:
Witam wszystkich
Moj pracodawca prubuje wymusic na mnie podpisanie nowego kontraktu ktory w mojej ocenie jest dla mnie mniej korzystny z uwagi na zawarty w nim zapis
PERMANENT WITHOUT GARANTI PAYMENT BETWEEN THE MISSIONS

Dotychcas w miejscu zatrudniny mam wpisane samo PERMANENT
Dlatego zwracamsie do do spolecznosci forum z prozba o namiar , kontakt besposredni na dzialacza wspomnianego zwiasku zawodowego lub wspolpracujacego z nim radcy prawnego lub adwokata w celu wyjasnia tego procederu ktory ma mmiejsce w firmie

Oczywiscie zwrucilem sie juz do centrali zwiasku przed dwoma tygodniami i nic, nadal czekam na odpowiedz

Pozdrawiam
Marek

Może lepiej będzie jeśli najpierw poszukasz kontaktu z nauczycielem języka polskiego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
a czy ty nalezysz do tych "zwiasków"?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
marek klasa
(asior19711)
Wiking
tak nalerze ale nikt sie jeszcze od nich domnie nie odezwal pomimo to ze poprosilem o porade prawna przed 8-ma dniami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
asior19711 napisał:
tak nalerze ale nikt sie jeszcze od nich domnie nie odezwal pomimo to ze poprosilem o porade prawna przed 8-ma dniamia w jaki sposób poprosiłeś o porade? jesli drogą mailową to nie licz na szybką odpowiedz. Najlepiej pojedz do nich lub zadzwon i umów sie na spotkanie

p.s. skoro naleŻysz do zwiąZków to dlaczego nie masz do nich kontaktu? przecież płacisz Giro co miesiąc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
marek klasa
(asior19711)
Wiking
sluchaj no cfaniaczku chodzi tu o powarzna sprawe praca muwi ci to cos???????? To ze na kazdym kroku spotykamy sie z sytuacja ze pracodawcy kiwaja nas to norma i zgodzisz sie zemna.

Wiec jak kilka bledow popelnilem i dla ciebie jest to najwarzniejsze to daruj sobie te docinku

aaaaaaaa i przy okazji zwroc uwage prezydentowi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
asior19711 napisał:
sluchaj no cfaniaczku chodzi tu o powarzna sprawe praca muwi ci to cos???????? To ze na kazdym kroku spotykamy sie z sytuacja ze pracodawcy kiwaja nas to norma i zgodzisz sie zemna.

Wiec jak kilka bledow popelnilem i dla ciebie jest to najwarzniejsze to daruj sobie te docinku

słóhaj no tómanie, tesz nalerze do zfiaskuw i napisałem ci pojeć do nih i zpytaj. Płacirz Giro co miesiadz wiedz ot tego oni som. A jerzeli nie to po co placirz? jerzeli masz internet to znajdzierz a dres i telefon do nich. jerzeli nie to ja znajde za ciebie napirz tylko skond jestes
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów
anna js
(annajs)
Początkujący
AndersB napisał:
asior19711 napisał:

słóhaj no tómanie, tesz nalerze do zfiaskuw i napisałem ci pojeć do nih i zpytaj. Płacirz Giro co miesiadz wiedz ot tego oni som. A jerzeli nie to po co placirz? jerzeli masz internet to znajdzierz a dres i telefon do nich. jerzeli nie to ja znajde za ciebie napirz tylko skond jestes

Dobra odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
prowokacja
kto podpisuje umowe o prace po angielsku ???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
patim napisał:
prowokacja
kto podpisuje umowe o prace po angielsku ???

pewnie Ci co nie maja ensure for salary payments...

garanti kurwa.... sam sobie te umowe chyba pisal.... )

tzymaj totaj fragment zwionskowcu:

Państwowa Inspekcja Pracy odpowiada po polsku

Zadzwoń do Państwowej Inspekcji Pracy (Arbeidstilsynet) Tlf. 815 48 222 (następnie wybierz cyfrę 1). Podaj hasło POLSKI po otrzymaniu odpowiedzi. Infolinia czynna jest we wtorki oraz piątki, w godzinach od 08.00 do 15.45.

Państwowa Inspekcja Pracy obsługuje infolinię, gdzie fachowcy odpowiedzą na Twoje pytania o BHP w miejscu pracy, urlopach, czasie pracy, wypowiedzeniu, ergonomii, zagrożeniach związanych z użyciem chemikaliów, dźwigach, maszynach, służbach BHP itp.

www.arbeidstilsynet.no/artikkel.html?tid=92397
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok