Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Mam pytanie. 1.04.2014 konczy mi sie umowa o miesz - Norwegia

Czytali temat:
dariusz kaczmarczyk Izabelala Xxxxxx (1782 niezalogowanych)
8 Postów
Sławomir Zagata
(SlawomirZagata)
Wiking
Mam pytanie. 1.04.2014 konczy mi sie umowa o mieszkanie na umowie jest 3 miesiace wypowiedzenia . Z dniem kiedy kontrakt sie konczy obowiazuje 3 miesiace wypowiedzenia czy nie ?
Prosze o pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
SlawomirZagata napisał:
Mam pytanie. 1.04.2014 konczy mi sie umowa o mieszkanie na umowie jest 3 miesiace wypowiedzenia . Z dniem kiedy kontrakt sie konczy obowiazuje 3 miesiace wypowiedzenia czy nie ?
Prosze o pomoc.
jeżeli do tej pory nie dostałeś przedłużenia ani sam nie występowałeś o takie , to znaczy iż 31marca masz opuścić mieszkanie tak by pierwszego było już puste .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
dziwne pytanie .....jeżeli mam 3 miesiące wypowiedzenia to czy obowiązuje czy nie ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Sławomir Zagata
(SlawomirZagata)
Wiking
znalazłem nowe mieszkanie ale problem jest taki ze własciciel starego mieszkania oczekuje ze bede mu płacił przez 3 miesiace za mieszkanie po 1 kwietnia i twierdzi ze dlatego ze niepowiedziałem mu 3 miesiace wczesniej ze niebede przedłurzał umowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Sławomir Zagata
(SlawomirZagata)
Wiking
Dlaczego dziwne ? Jesli umowa sie konczy to jej warunki także.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to może inaczej sformułuje .....sam jesteś dziwny . skoro podpisałeś umowe to się jej trzymaj ! właścicie ma trzy miesiące ma na znalezienie drugiego zagaty albo odwrotnie ....zagata ma trzy miechy jak się znudzi właścicielowi . za trzy miesiące zapłaci zagata bo tak stoi w umowie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
SlawomirZagata napisał:
Dlaczego dziwne ? Jesli umowa sie konczy to jej warunki także.I tak też trzeba właścicielowi wytłumaczyć z UŚMIECHEM na twarzy .
Jeżeli Umowa jest prosta bez Udziwnień i zawiłości , to obowiązuje Obie strony informacja o ewentualnym przedłużeniu lub nie . Nikt nie zgłasza żadnych ale to umowa przestaje obowiązywać .
Jak będzie robił problemy z Kaucją , to powiedz jemu grzecznie iż On też nie wystosował pisma z zapytaniem o ewentualne przedłużenie .I w razie kłopotów wynajmiesz adwokata na jego Koszt ponieważ ewentualna sprawa i tak jest przez ciebie wygrana .
---
Pamiętaj jednak o najważniejszej rzeczy !!! .
W tym przypadku NIE MOŻESZ PRZEBYWAĆ W MIESZKANIU FIZYCZNYM POD ŻADNYM POZOREM !!! Pierwszego Kwietnia .!!!
31 Marca najpóźniej MIESZKANIE MA BYĆ BEZWZGLĘDNIE PUSTE /w takim stanie jak je przejmowałeś /
Czyste pachnące i klucze zdane za pokwitowaniem .
---
Jeżeli do umowy był dołączony protokół przyjęcia na stan i jest podobny zdania mieszkania . to też MUSI być wypełniony przed datą 1 kwietnia .
---
Inaczej będzie możliwość udowodnienia tobie iż umowę przedłużyłeś ponieważ mieszkanie zajmowałeś fizycznie ..
Taki drobny kruczek zwyczajowy ... ponieważ Tu umowy ustne mają też prawne zastosowanie o ile nie ma umowy pisemnej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Lucjan Lucjan
(trader47)
Nowicjusz
Witam
Trzeba dokładnie przeczytać umowę i trzymać się jej "litery".
Trzy miesięczny okres wypowiedzenia jest forma zabezpieczenia dla najemcy w razie wcześniejszego wypowiedzenia przez właściciela z powodów nie lezących po stronie najemcy.
Natomiast ,moze umowa zawiera ponad standardowe dookreślenia np. stosowane przez niektórych uslugodawcow i umowę nalezało wymowic na 3 miesiące przed wygasnieciem bo inaczej automatycznie się przedluza.
A wlasciciel zaciera rece ze Pan o tym zapomnial.
Tak jak napisałem na początku - analiza umowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
filozof gabriel
kończy się umowa ale okres wypowiedzenia nie .....opuszczam mieszkanie i mnie tam fizycznie nie ma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Andre ved mark napisał:
filozof gabriel
kończy się umowa ale okres wypowiedzenia nie .....opuszczam mieszkanie i mnie tam fizycznie nie ma

O co ci biega ?
Przecież napisałem , jeżeli umowa nie ma dodatkowych udziwnień . co poparł gość wyżej swoim wpisem .
Jednak to Musi być osobny punkt w informacjach o warunkach umownych .
===
MAM trzy byłe umowy najmu i tylko w jednej , jest osobny punkt , który mówi iż jeżeli strony nie wymówią najmu z datą upływu umowy , to umowa jest automatycznie przedłużana na następny dwuletni okres ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok