Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

wjazd do norwegii polskim autem - Norwegia

Czytali temat:
Artur Madej Dariusz Czarnecki Mirek M Yabimo1 Yabimo (2556 niezalogowanych)
3 Posty
Paweł rudy
(rudy666)
Wiking
Mam problem i prosze was o szybka i pewna odpowiedz. Chce wrocic do Polski na stale. Potrzebuje do tego samochod z Polski. CZy moge wjechac do norwegii na miekkim dowodzie rejestracyjnym? Pracuje tu juz 6 lat i nie wiem czy bede mogl sie poruszac tym samochodem a norweskie auto musze sprzedac i zeby moc pozalatwiac wszystkie formalnosci i wrocic czyms do polski musze przyprowadzic polskie auto. pomozcie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
jesli jestes tu juz tyle lat, to podjedz sobie do Toll i zapytaj, badz zadzwon jesli czujesz sie na siłach...
toll-e mogą dac ci pozwolenie na wjazd, wazne np: 7dni!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
rudy666 napisał:
Mam problem i prosze was o szybka i pewna odpowiedz. Chce wrocic do Polski na stale. Potrzebuje do tego samochod z Polski. CZy moge wjechac do norwegii na miekkim dowodzie rejestracyjnym? Pracuje tu juz 6 lat i nie wiem czy bede mogl sie poruszac tym samochodem a norweskie auto musze sprzedac i zeby moc pozalatwiac wszystkie formalnosci i wrocic czyms do polski musze przyprowadzic polskie auto. pomozcie ...
Proponuję nie ryzykować ... !!!
---
Ponieważ może to ciebie drogo kosztować z zarekwirowaniem auta w komplecie .
Jeżeli już tak planujesz to mniejszym wydatkiem i spokojniejszym w każdej rozciągłości , będzie
Jak razem z autem , ktoś tu przyjedzie do ciebie z rodziny ...
---
Przy okazji będzie miał wycieczkę a i wdzięczność tez jakaś zostanie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
rudy666 napisał:
Mam problem i prosze was o szybka i pewna odpowiedz. Chce wrocic do Polski na stale. Potrzebuje do tego samochod z Polski. pomozcie ...
a to nie doktor ci bardziej pilny
może napij się czego i do jutra samo przejdzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
SENTIX napisał:
Gabriel napisał:
rudy666 napisał:
Proponuję nie ryzykować ... !!!
---
Ponieważ może to ciebie drogo kosztować z zarekwirowaniem auta w komplecie .
Jeżeli już tak planujesz to mniejszym wydatkiem i spokojniejszym w każdej rozciągłości , będzie
Jak razem z autem , ktoś tu przyjedzie do ciebie z rodziny ...
---
Przy okazji będzie miał wycieczkę a i wdzięczność tez jakaś zostanie .

A ty znowu gowno wiesz od 1 lutego 2014 zmienilo sie prawo mozesz uzyc samochodu przez 25 dni w norwegi --wczesniej musisz sie zglosic do Toll i wypelnic papier w ktorym okreslisz daty w ktorych bedziesz uzywal takiego auta...................rozpozadzenie zostalo wymuszone przez umowe EOG w ktorej NOrwegia jest sygnatariuszem a ktora do tej pory lamala ... zapis ten daje mozliwosc wiazdu naprzyklad jazdem z wypozyczalni lub wjazdem autem przed przerejestrowaniem na tablice norweskie!!!!!!!!

Ale takie prawo obwiązywało wcześniej, sam widziałem na stronie toll w zeszłym roku i było chyba nawet tam mowa o dłuższym czasie 42 dni, ale nie jestem pewien... Chodziło o auta z wypożyczalni luz zastępcze z warsztatu...

Do kolegi powyżej
www.skatteetaten.no/pl/Skjemaer/Melding-...ytting-til-utlandet/

jak się wymeldujesz to wozisz ten papier i jesteś traktowany jako turysta...

Auto możesz zabrać do Polski jako mienie przesiedleńcze, bez płacenia podatków...

P.S.pierdzieleniem farmazonów tego kotojebcy się nie przejmuj bo gówno wie w kuwecie był.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
i co to mu tak doradzacie
będzie jak z gepardem vel maryjan szofer spod Warszawy
do łba wpadło żeby zjeżdżać, a za parę miesięcy będzie tu skomlał o pomoc
bo taki zaradny, że tyle lat przesiedział tu i nie wie jak sobie dać radę w prostych sprawach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Paweł rudy
(rudy666)
Wiking
Do "jasta102"- Nie wiem dlaczego jestes taki opryskliwy ale to swiadczy tylko o Tobie. Rada na przyszlosc, JESLI NIE MASZ NIC DO POWIEDZENIA NA TEMAT, TO NIE ODZYWAJ SIE WCALE! Nie znasz powodu mojego powrotu, wiec nie oceniaj. Zdaje sobie sprawe jaka mamy sytuacje na rynku pracy w Polsce i nie pociesza mnie to. Podjalem swiadoma decyzje. Tyle na tan temat. Pozyjemy, zobaczymy jaki Ty bedziesz zaradny w obcym kraju, zdany sam na siebie kiedy przyjdzie zmierzyc Ci sie z prawdziwymi problemami. Mam nadzieje, ze gdy bedziesz szukal jakiejs informacji, ktos udzieli Ci odpowiedzi tak jak Ty mnie. Wszystkim pozostalym osobom bardzo dziekuje za odpowiedzi i porady, jestem bardzo wdzieczny Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok