Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

rejestracja auta. - Norwegia

Czytali temat:
Robert St Łukasz . Jarek B damianm331 PPatrycja celicast185 michal525 Piotr Awdymirzec Polpol Aleksandrab 91 (3217 niezalogowanych)
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
kupiłem auto.poprzedni właściciel nie podpisał ze mną osobnej umowy tylko wpisał dane na del 2 vognkort i mówi,że to wystarczy jako umowa,czy to prawda?I czy potrzebne jest prawo jazdy do przerejestrowania w vegvesen?i jeszcze jedno,jeżeli jest współwłaściciel,to musi się stawić osobiście w vegvesen?Z góry dziękuję za rzeczowe i mam nadz. pomocne odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
i jeszcze jedno,czy da się wykupić ubezpieczenie,zanim poprzedni właściciel złoży del2 w vegvesen?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
czy naprawdę nikt nic nie wie na ten temat?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
wyobraz sobie ze jestes w PL.... i sprzedajesz auto.... kasujesz gotowke i wpisujesz imie i nazwisko nowego wlasciciela do karty pojazdu... i teraz zastanow sie czy to przejdzie w urzedzie komunikacji?? ja bym teraz zadzwonil na policje i zglosil kradziez... zlodziej sam sobie popisal jakies rzeczy na vognkorcie... ) a kasa?? jaka kasa??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
no ale na del 2 vognkort jest jego pismo w rubryce dotychczasowy właściciel i podpis,a poniżej rubryka nowy właściciel jest mój podpis,jest też jeszcze poniżej,nowy współwłaściciel.Jeżeli spisalibyśmy osobną umowę,to także są tylko podpisy...Naprawdę jest różnica?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
no to niewiele się dowiedziałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
rosef napisał:
no to niewiele się dowiedziałem
A czego oczekiwałeś ?
Ja do tej pory kupiłem Tu dwa auta i zawsze była umowa i jakaś pisemna gwarancja ...
A del 2 nie jest żadną gwarancją tylko urzędową informacją o zmianie właściciela .
Fakt , że w Norge są takie praktyki .
Niemniej dla większości z Nas Dziwne ...
Co do ubezpieczenia i tymi innymi ...
---
Ja Osobiście miałaem zawsze wszystko załatwiane w tym samym dniu zakupu .
Przerejestrowanie ...
Opłata w statesveg...
Opłata ubezpieczenia ...
Wyjeżdżając z tzw. "salunu" auto było już prawnie Moje pod każdym prawnym względem .
---
A ty się zapytowywujesz się o ubezpieczenie ... !?
---
Przecież dopóki ubezpieczenie auta nie będzie na ciebie , to wsiadasz na własną odpowiedzialność prawną ...
---
I co jeszcze tu można nagryzmolić

---
Ot podejżane podejście do sprawy dla większości ... chociaż też praktykowane prawnie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
otóż oczekuję normalnej rzetelnej odpowiedzi na normalnie rzeczowo zadane pytania.A widzę własne opowiastki.Nie pytam o odpowiedzialność prawną za jeżdżenie na cudzym ubezpieczeniu,tylko o możliwość ubezpieczenia auta na siebie przed dostarczeniem del 2 vognkort.I co to jest pisemna gwarancja?Podpisy?Otóż mam podpisy.Sprzedawcy i mój.Nie kupowałem auta w salonie,czy komisie...pytanie było jasne.Sądząc po ilości Twoich postów w stosunku do tego jednego,który udzieliłeś mnie,To widzę ,że lubisz sobie po prostu pogadać na necie...Dzięki za odp.Nie marnuj czyjegoś czasu...Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
rosef napisał:
...,że lubisz sobie po prostu pogadać na necie...Dzięki za odp.Nie marnuj czyjegoś czasu...Pozdrawiam.
GŁĄBIE
PIEPRZONY

przez dwa Gawrony ...
---
Nikt nie pisze ... ŹLE CI
ktoś pisze ... też ci niewygodnie ...
---
Forum nie jest od odpowiedzi na pytania i to jeszcze durne ... PAJACU ...
Forum jest od Luźnie niczym niezobowiązującej dyskusji na różne tematy tak mądre jak i głupie .
---
MASZ problem ?
to zadzwoń do ubezpieczyciela TYLKO NORWESKIEGO A NIE POLSKIEGO PRZYGŁUPIE oraz do pomocy drogowej ... TEŻ Norweskiej ...!
---
TAM NIE MA FORUM I TAM CI ODPOWIEDZĄ KONKRETNIE
FRAJERZE ... !

---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
rosef napisał:
otóż oczekuję normalnej rzetelnej odpowiedzi na normalnie rzeczowo zadane pytania.A widzę własne opowiastki.Nie pytam o odpowiedzialność prawną za jeżdżenie na cudzym ubezpieczeniu,tylko o możliwość ubezpieczenia auta na siebie przed dostarczeniem del 2 vognkort.I co to jest pisemna gwarancja?Podpisy?Otóż mam podpisy.Sprzedawcy i mój.Nie kupowałem auta w salonie,czy komisie...pytanie było jasne.Sądząc po ilości Twoich postów w stosunku do tego jednego,który udzieliłeś mnie,To widzę ,że lubisz sobie po prostu pogadać na necie...Dzięki za odp.Nie marnuj czyjegoś czasu...Pozdrawiam.

za to leniu marnujesz czas innych wiec wez sie do roboty szukalem tego 5 sekund
www.nyinorge.no/pl/Ny-i-Norge-velg-sprak...amochodu-uzcywanego/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok