Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

szukam budownictwo - Norwegia

Czytali temat:
(359 niezalogowanych)
16 Postów
Rafal M
(Rafalmal1)
Wiking
witam,czy znacie moze jakas zaufana agencje pracy,lub czy ktos moze potrzebuje doswiadczonego budowlanca do pracy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Rafalmal1 napisał:
witam,czy znacie moze jakas zaufana agencje pracy,lub czy ktos moze potrzebuje doswiadczonego budowlanca do pracy?

A mozesz określić co znaczy budowlaniec? Jaki zawod wykonujesz ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
PJo napisał:
Rafalmal1 napisał:

A mozesz określić co znaczy budowlaniec? Jaki zawod wykonujesz ?

co za głupie pytania
polski budowlaniec potrafi wszystko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:co za głupie pytania

Hm ...
Nie wiem Jasta, jakie masz z Polski wykształcenie zawodowe , o ile jakieś Faktycznie masz
---
Również nie wiem , jaki jest teraz poziom nauki w Polskich szkołach zawodowych , o ile znowu takie jeszcze są .
Niemniej za Moich czasów , kiedy Ja uczyłem się w Zawodówce , to na Kierunku Budowlanym ,uczono wszystkich specjalności związanych z ogólnie pojętym Budownictwem .
---
Dlatego , jako praktyczny leń Totalny wybrałem Stolarstwo Meblowe ...
A i tak w trzyletnim cyklu nauki ,mieliśmy zajęcia z Ciesielki Konstrukcyjnej i Stolarstwa Budowlanego . !!!
Dlatego twoja uwaga "Ironiczna" nie ma racji bytu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jaka tam ironia
20 lat temu polactwo mało się ze śmiechu nie posrało, że głupie amerykany to się uczą jednego fachu, a polak to wszystko umie
przy samochodzie też, do czego się nie dotknie to naprawi
a z ciebie taki sam fachowiec starej daty
wszystko potrafisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Rafal M
(Rafalmal1)
Wiking
Z zawodu jestem malarzem szpachlarzem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:a z ciebie taki sam fachowiec starej daty
wszystko potrafisz

TAK
W Budownictwie OGÓLNYM na dzień dzisiejszy potrafię wykonać większość zadań Tradycyjnych , do których zostałem Fachowo Przygotowany w SZKOLE i następnie na Kursach Doszkalających ... !!
---
Czy w związku z tym , Uważasz iż to jest UJMA !? .
---
---
Nie wyobrażam sobie Murarza który nie umie Tynkować ... !!!
Nie wyobrażam sobie Murarza Zawodowego który nie potrafi sobie wykonać szalunku pod nadproże wykonywane z cegły i czeka aż łaskawie przyjdzie cieśla i tą podstawę wykona ...
---
I mógłbym tak mnożyć w nieskończoność w Moim Budowlanym Zawodzie ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Gabriel napisał:
jasta102 napisał:co za głupie pytania

Hm ...
Nie wiem Jasta, jakie masz z Polski wykształcenie zawodowe , o ile jakieś Faktycznie masz
---
Również nie wiem , jaki jest teraz poziom nauki w Polskich szkołach zawodowych , o ile znowu takie jeszcze są .
Niemniej za Moich czasów , kiedy Ja uczyłem się w Zawodówce , to na Kierunku Budowlanym ,uczono wszystkich specjalności związanych z ogólnie pojętym Budownictwem .
---
Dlatego , jako praktyczny leń Totalny wybrałem Stolarstwo Meblowe ...
A i tak w trzyletnim cyklu nauki ,mieliśmy zajęcia z Ciesielki Konstrukcyjnej i Stolarstwa Budowlanego . !!!
Dlatego twoja uwaga "Ironiczna" nie ma racji bytu .

ta jasne budowlańcy od wszystkiego:
-murowanie (we wszystkich technologiach)
-tynki zwykłe na mokro gładzie, struktury
-płytki
konstrukcje K/G
-malowanie
i wiele innych..

do tego elektryk i hydraulik jeszcze pewnie

Znam wielu budowlańców i mam takich w rodzinie, każdy robi swoje tzn. jeden dział płytki albo konstrukcje K/G np. i nic praktycznie poza tym bo pracy ma dość w tym co robi, nawet jak ktoś chce coś innego zrobić to polecają kogoś kto się w tym specjalizuje bo zrobi to zgodnie ze wszystkim normami i technologiami, szybciej i lepiej..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Gabriel napisał:
jasta102 napisał:a z ciebie taki sam fachowiec starej daty
wszystko potrafisz

TAK
W Budownictwie OGÓLNYM na dzień dzisiejszy potrafię wykonać większość zadań Tradycyjnych , do których zostałem Fachowo Przygotowany w SZKOLE i następnie na Kursach Doszkalających ... !!
---
Czy w związku z tym , Uważasz iż to jest UJMA !? .
---
---
Nie wyobrażam sobie Murarza który nie umie Tynkować ... !!!
Nie wyobrażam sobie Murarza Zawodowego który nie potrafi sobie wykonać szalunku pod nadproże wykonywane z cegły i czeka aż łaskawie przyjdzie cieśla i tą podstawę wykona ...
---
I mógłbym tak mnożyć w nieskończoność w Moim Budowlanym Zawodzie ...
---

Masz racje, w budownictwie, tu w Norwegii technolodzy skupu zywca albo trenerzy sportowi czy tez Ci po podstawowce dla doroslych z matura ale bez zawodu robia wszystko najlepiej, najszybciej, najtaniej,, naj.. naj.... naj.... i nie czekaja na fachowcow... sami robia wszystko lepiej....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
napisał:Masz racje, w budownictwie, tu w Norwegii technolodzy skupu zywca albo trenerzy sportowi czy tez Ci po podstawowce dla doroslych z matura ale bez zawodu robia wszystko najlepiej, najszybciej, najtaniej,, naj.. naj.... naj.... i nie czekaja na fachowcow... sami robia wszystko lepiej....
NIE JESTEM Nikim z tych o których powyżej napisałeś .
Jestem Technikiem Budowlanym na Podbudowie Zawodowej Szkoły Zawodowej .
---
Przy okazji ... co do twojego spostrzeżenia ...
---
PRAWDA jest taka iż budownictwo podstawowe ... te prymitywne jest najłatwiejsze do przyswojenia przez Każdego jako tako kumatego ...
---
Przecież większość z Nas w Piaskownicy budowała zamki i pałace oraz inne podobne piaskowe budowle .
---
W budownictwie , jedynie NAJTRUDNIEJSZĄ czynnością , jest ZAPROJEKTOWAĆ w całości obiekt , tak by się nie zawalił ...
Wykonawstwo Fizyczne to najmniejszy problem techniczny i technologiczny w zestawieniu z projektowaniem całościowym .
---
Nawet Murzyni na Pustyni , postawili największą na Świecie BAZYLIKĘ , z żelbetu .

---
Dlatego nie rozumiem dlaczego się tak plujesz .
---
Trzeba być naprawdę upośledzonym fizycznie i psychicznie , by rury kanalizacyjne położyć "pod górę " wbrew temu co jest narysowane lub opisane w konkretnej dokumentacji ...
---
To tak trochę z twojego podwórka ...
Jak sam już kiedyś pisałeś to nawet przygłup gargamelo od murów , uczył twoich uczniów , jak położyć te nieszczęsne rury ...
HE che he
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok