Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(829 niezalogowanych)
16 Postów
Magda Fryzjowicz
(WikingNorweski)
Wiking
naucz sie norweski dobrze bo bez norweskiego to kiepsko. wszyscy szukaja teraz z jezykiem norweskim ale jak chcesz szukac pracy to polecam www.finn.no i nav.no/ledigestillinger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
grzegorz64 napisał:
To w takim razie gdzie mam szukać pracy przez finn.no, czy jest jakiś urząd odpowiedzialny za pośrednictwo pracy chodzi mi szczególnie o rejon Oslo i Akershus, po za tym jak byłem kiedyś w Navie wyrabiać nr personalny to wydawało mi sie ze tam ludzie sie rejestrowali jako bezrobotni szukający pracy

Jest wiele portali: manpower.no, jobnorge.no, finn.no no, strony komunn, NAV. Najlepiej przegladac wszedzie i wysylac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
Kamila ...
(kamila00)
Początkujący
madralo co z norweskim ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
kamila00 napisał:

Jesteś niepoważna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
Kamila ...
(kamila00)
Początkujący
Joseph napisał:
kamila00 napisał:

Jesteś niepoważna.

ciebie nikt o zdanie nie pytał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Grzegorz Zielinski
(grzegorz64)
Wiking
Dzięki Wielkie za odpowiedzi, mniej więcej wiem co i jak, a jeśli chodzi o język to powiem szczerze ze moim zdaniem lepiej jest umieć bardzo dobrze Angielski niż kaleczyć Norweski, bo i tak tam wszyscy świetnie po angielsku mówią oprócz Pakisów bo z nimi jest różnie, ale oczywiście nie twierdze ze Norweski jest nie potrzebny wręcz przeciwnie... Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
kamila00 napisał:

Nie bedzie, tak ja to zawarlem w mojej wiadomosci. Trzeba bylo sie nie doszukiwac drugiego dna w wypowiedziac i podejsc do sprawy powaznie, a za teksty np. "Jak chce to niech do mnie przyjedzie do domu" to ja dziekuje.

Po drugie jak nauczyc norweskiego osobe, ktora na zdanie wielokrotnie zlozone odpowiada cyt. "Nie krzycz na mne!"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok