Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pytanie odnośnie legalnej pracy w Norwegi - Norwegia

Czytali temat:
(828 niezalogowanych)
4 Posty
Grzegorz Zielinski
(grzegorz64)
Wiking
Witam serdecznie mam pytanie dotyczące odbytych prze ze mnie kursów zawodowych w Polsce , mianowicie chodzi oto ze posiadam odbyte kursy min:
- Kursa Malarsko - Tupeciarski ( przetłumaczony przez tłumacza przysięgłego na J.Nor)
- Kurs na Koparkę do 0,8m3 (bez Tłumaczeń)
- Oraz kurs na Wózki Widłowe ( bez Tłumaczeń )
- Oraz posiadam dyplom ukończenia studiów jako Inż Produkcji.
Chodzi mi oczy gdy pójdę do Navu, czy jest jakaś szansa aby znaleźli mi pracę, oraz czy odbyte prze zemnie kursy będą uznane przez norweskie prawo pracy??
Proszę o normalne odpowiedzi, gdyż jeśli chodzi o Norwegię to już wyjeżdżam od 4 lat w okresie wiosenno - wakacyjnym, tak ze wiem co i jak i ile co kosztuje, dodam jeszcze ze płynie mówię po Ang na poziomie B2, niestety norweskiego nie znam tylko podstawowe zdania.
Za odpowiedz serdecznie dziękuje. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Szansa, ze NAV ci znajdzie prace jest znikoma. NAv sie czym innym martwi. Szukaj stanowiska zgodnego z twoim wyksztalceniem, autoryzuj dyplom i probuj. Lepszego wyjscia moim zdaniem nie ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
Kamila ...
(kamila00)
Początkujący
mądrala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
kamila00 napisał:
mądrala

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
Kamila ...
(kamila00)
Początkujący
czego nie wiesz?Karol.Ky napisał:
kamila00 napisał:
mądrala

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Napisalem prawde odnosnie navu, oraz wyrazilem swoja opinie. Czy w zwiazku nie rozumiem twojej odpowiedzi do tematu watku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
Kamila ...
(kamila00)
Początkujący
ty zawsze umiesz wyrazic opinie niby taki pomocny a jak przychodzi co do czego to sie wycofujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Grzegorz Zielinski
(grzegorz64)
Wiking
To w takim razie gdzie mam szukać pracy przez finn.no, czy jest jakiś urząd odpowiedzialny za pośrednictwo pracy chodzi mi szczególnie o rejon Oslo i Akershus, po za tym jak byłem kiedyś w Navie wyrabiać nr personalny to wydawało mi sie ze tam ludzie sie rejestrowali jako bezrobotni szukający pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów
Kamila ...
(kamila00)
Początkujący
w navie sie zarejestrujesz ze szukasz pracy oni ci tylko wysyłaja oferty pracy a ty sobie wybierasz i wysylasz cv ani ci pracy nie szukaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
kamila00 napisał:
ty zawsze umiesz wyrazic opinie niby taki pomocny a jak przychodzi co do czego to sie wycofujesz

Abstrahujac od tematu rozmowy, po prostu odpuscilem sobie, nie chcialem byc natarczywy itp. Najwidoczniej nie zrozumialas mojej wypowiedzi, bo ja twoja tak. Jak to mowia daj sobie siana.

PS
Wycofalem sie, bo nie widzialem sensu pomocy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok