Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

fjellinjen - Norwegia

Czytali temat:
RAFAL SMOLNY Maciej Batko Krzysztof Sobota Paweł Podciarski moiprojekty Aleksandra Michałek Rxj (2120 niezalogowanych)
19 Postów
Anna Weglarska
(ana26)
Wiking
Witam czy wie ktoś może czy trzeba zgłaszać osobno zmianę adresu do fjellinjen czy wystarczy jak zmieniłam ogólnie w registrerte?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
Teoretycznie powinni Cię znależć, ale raczej tego nie zrobią. Mi po przeprowadzce zginął rachunek, i dostałam od razu ten z karą. Musiałam się odwoływać, że zmieniłam adres i to że mnie nie znaleźli to ich błąd. Chyba nie zmieniłam u nich, tylko w folkeregister.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
ana26 napisał:
Witam czy wie ktoś może czy trzeba zgłaszać osobno zmianę adresu do fjellinjen czy wystarczy jak zmieniłam ogólnie w registrerte?
co to jest registerte??

adres korespondencyjny w fjellinjen zmieniasz w swoim profilu na ich stronie internetowej....

fjellinjen to "prywatna" firma....

zgloszenie przeprowadzki do folkeregister pociaga za soba tylko zmiane adresu dla instytucji panstowowych i dla banku (ale nie jest to tez jakas zelazna regula).... koniec kropka....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
Tak, ale jeśli się przeprowadzi pod nowy adres, zmieni go w folkeregirster i oni wyślą rachunek to powinien on wrócić do nadawcy. Jeśli się nie wykupiło na poczcie przekierowania.
Czy wtedy nadawca nie powinien sprawdzić czy adres się nie zmienił? Czy dowalać karę i wysyłać na stary adres?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
yzia napisał:
Tak, ale jeśli się przeprowadzi pod nowy adres, zmieni go w folkeregirster i oni wyślą rachunek to powinien on wrócić do nadawcy. Jeśli się nie wykupiło na poczcie przekierowania.
Czy wtedy nadawca nie powinien sprawdzić czy adres się nie zmienił? Czy dowalać karę i wysyłać na stary adres?

adres sie zgadza... listonosz wrzuca go do skrzynki....

taka ciekawostka:
jesli na skrzynce pocztowej nie ma nazwy firmy to listonosz nie moze wrzucic firmowej poczty....
i co?? przez kilka miesiecy korespondencja jakiejs firmy ladowala u mnie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
To jest połączenie teorii z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.
Jeśli zmieni się adres na poczcie to można się potem z nimi kłócić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
mozna tez w nettbanku kliknac na e-faktura i wtedy zadna zmiana adresu nie robi, bo przychodzi bezposrednio do bankowej skrzynki i wystarczy kliknac "betal"..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok