Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

male pytanko - Norwegia

Czytali temat:
Krzysiek Urbański da da (382 niezalogowanych)
18 Postów
artur ?
(artur70)
Wiking
Czy można gdzieś w necie sprawdzić czy otrzymałem nr personalny i pozwolenie na prace
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
artur70 napisał:
Czy można gdzieś w necie sprawdzić czy otrzymałem nr personalny i pozwolenie na prace
Nie nie można...!!!
Trzeba osobiście udać się do urzędu...
Ewentualnie czekać cierpliwie na pismo z UDI...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
artur ?
(artur70)
Wiking
dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
numeru nie otrzymuje sie równoczesnie z rejestracją, trzeba wypełnic wniosek o skattekort.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
artur ?
(artur70)
Wiking
ze Skattekortu przyszło mi, ze pracodawca nie skserował 2 stron dowodu, wiec skserowałem i przesłałem im poczta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
numeru nie otrzymuje sie równoczesnie z rejestracją, trzeba wypełnic wniosek o skattekort.

Nieprawda. Skattekort można dostać bez personnummer, na podstawie D-nummer który uzyskuje się w momencie uzyskania pozwolenia na pobyt.

Aby uzyskać norweski personnummer, trzeba wypełnić "melding om flytting fra utlandet". Czyli zgłoszenie o zmianie adresu - zameldowanie na stały adres zamieszkania w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Gruzin napisał:

Nieprawda. Skattekort można dostać bez personnummer, na podstawie D-nummer który uzyskuje się w momencie uzyskania pozwolenia na pobyt.

Aby uzyskać norweski personnummer, trzeba wypełnić "melding om flytting fra utlandet". Czyli zgłoszenie o zmianie adresu - zameldowanie na stały adres zamieszkania w Norwegii.

Zapomniałam napisac jednego wyrazu - "trzeba równiez wypenic wniosek o skattekort" Dlatego mogło to zostac źle zrozumiane. Ponadto nie ma juz D-numerów. I nie ma już pozwileń na pobyt ani prace, od ponad 3 miesiecy jest registreringbevis. To tyle co do tej "nieprawdy".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok