Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

dagpenger a stały adres w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Piotr Hintzke Agnieszka chill out Łukasz Kos ciasteczkowy Bartodx255 pawel007x Rafał Kruszczak Pawełłł (1569 niezalogowanych)
34 Posty
Krzysiek Kot
(bigqazio)
Nowicjusz
witam, warunkiem otrzymywania dagpenger jest stały adres w Norewgii, co jeśli wypowiedziałem aktualne mieszkanie z którego na razie nie będę się wymeldowywał a kumple będą mi odbierać pocztę a ja na razie do czasu znalezienia czegoś innego powaletuję u kolegi na lewo - NAV dopatrzy się takiego stanu rzeczy i za ten okres nie wypłaci mi zasiłku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
Hej!
Zapytaj w Nav!
Tylko przedstaw im wszystko ze szczegolami!
Moze cos doradza,wyjasnia,a napewno beda szczerze zadowoleni z twojego pomyslu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bigqazio napisał:
witam, warunkiem otrzymywania dagpenger jest stały adres w Norewgii, co jeśli wypowiedziałem aktualne mieszkanie z którego na razie nie będę się wymeldowywał a kumple będą mi odbierać pocztę a ja na razie do czasu znalezienia czegoś innego powaletuję u kolegi na lewo - NAV dopatrzy się takiego stanu rzeczy i za ten okres nie wypłaci mi zasiłku?
JEŻELI wypowiedziałeś Mieszkanie ...
---
To nie ma Żadnego Znaczenia , czy się wymeldujesz czy nie ... / jedynie podważasz swoją prawdomówność względem Urzędu /
---
WŁAŚCICIEL sam ciebie wymeldowuje , bez twojej wiedzy ... !!!
Ponieważ to jego Biznes ... i zwykły OBOWIĄZEK ... !!! i.

---
Inaczej na Jego mieszkaniu , było by zameldowanych z 1000 takich kazików w jak ty sam ... !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Krzysiek Kot
(bigqazio)
Nowicjusz
tak ale to chodzi o sytuację przejściową, niebawem znajdę drugie lokum, dlatego pytam sie czy NAV sie dopatrzy takie stanu rzeczy przez jakieś 2 tygodnie moze do miesiąca zalezy od kiedy coś nowego znajdę?
przecież zdarza się że ludzie wynajmują tutaj lokale bez kontaktów to i pewnie również bez meldunków?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bigqazio napisał:
tak ale to chodzi o sytuację przejściową, niebawem znajdę drugie lokum, dlatego pytam sie czy NAV sie dopatrzy takie stanu rzeczy przez jakieś 2 tygodnie moze do miesiąca zalezy od kiedy coś nowego znajdę?
przecież zdarza się że ludzie wynajmują tutaj lokale bez kontaktów to i pewnie również bez meldunków?!

PIEPRZYSZ...
jak naćpany...
lub potłuczony ...!!!...przez Berkut ... !
---
A przecież jesteś w Norge a nie na Ukrainie ... !!! .

Zajrzyj sobie do Norweskiego Biura Meldunkowego i zobacz , jaki masz termin ,na podanie Informacji o zmianie meldunku .
---
Tu takie sprawy , załatwiane są elektronicznie ... .
---
Jak właściciel , zgłosił dzisiaj Wymeldowanie , to w całym Norge , widnieje Taki zapis i w razie draki , nie jesteś w stanie udowodnić , bez prawnych konsekwencji iż tam , akurat jednak nadal przebywasz ... !!! .
---
Czy ty na siłę , chcesz się od Nas dowiedzieć iż robisz dobrze i nie ma żadnego problemu !?
---
Problem JEST niestety ...
Jednak to twoje dupsko i Mi Nic do Tego .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Gabriel napisał:
bigqazio napisał:

PIEPRZYSZ...
jak naćpany...
lub potłuczony ...!!!...przez Berkut ... !
---
A przecież jesteś w Norge a nie na Ukrainie ... !!! .

Zajrzyj sobie do Norweskiego Biura Meldunkowego i zobacz , jaki masz termin ,na podanie Informacji o zmianie meldunku .
---
Tu takie sprawy , załatwiane są elektronicznie ... .
---
Jak właściciel , zgłosił dzisiaj Wymeldowanie , to w całym Norge , widnieje Taki zapis i w razie draki , nie jesteś w stanie udowodnić , bez prawnych konsekwencji iż tam , akurat jednak nadal przebywasz ... !!! .
---
Czy ty na siłę , chcesz się od Nas dowiedzieć iż robisz dobrze i nie ma żadnego problemu !?
---
Problem JEST niestety ...
Jednak to twoje dupsko i Mi Nic do Tego .

Nie sraj ogniem dziadek, zainteresuj się lepiej czy ci kot to butów nie sika...

Mało który właściciel sam kogoś wymeldowuje, jeśli poczta nie przychodzi na jego skrzynkę to pewnie i przez następny rok nic z tym nie zrobi....

Chłopie spokojnie szukaj chałupy, nikt tu nie łazi za ludźmi krok w krok i sprawdza gdzie mieszkasz co dziennie, ba w navie mają bałagan wiec zawsze można palić głupa jak jakaś poczta nie doszła, jesli jesteś na miejscu to się nie ma czym przejmować...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Dokladnie tak, jak napisal Joseph. Nikt nie bedzie Cie tu scigal, dopki sie nie przemeldujesz, zakladajac, ze nie bedzie to trwalo pol roku Musisz tylko wejsc na strone posten.no i przekierowac poczte na inny adres - do 3 miesiecy usluga jest gratis. Mozesz to juz zrobic teraz, tylko wpisz date od ktorej poczta bedzie przesylana na inny adres
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Krzysiek Kot
(bigqazio)
Nowicjusz
mi głownie chodziło o to czy NAV się dopatrzy braku meldunku - Andrzej napisał że tak bo to widać elektronicznie - to trudno najwyżej nie wypłacą mi za ten okres miedzy jednym zameldowaniem a drugim. Chociaż tak jak wy myślę że zanim właściciel mnie wymelduje z tej chałupy to ja już się zamelduje na innej, najwyżej będzie to 01.03.2014, a ten miesiąc będę zawieszony w powietrzu bądź jeszcze zameldowany na starej i mi się wtedy meldunki pokryją.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Krzysiek Kot
(bigqazio)
Nowicjusz
ale z poczta nie ma problemu ponieważ na moim starym mieszkaniu zostaje kumpel który pocztę będzie mi odbierał i zawiadamiał co przyszło.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok