Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
dariusz gebis Tomasz Buka Rob K JUSTYNA TYRYBON Karolina Szynwelska MonikaM2 Martynka1985 Gosia141 Małgorzata placebo11 Agathe Braun Katarzyna Raczek Wiktoria Dąbkowska (4607 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
jakis dziwny trend panuje w Polsce ,nie ma dnia zeby w gazetach i internecie nie bylo artykulu o tym jakie swietne warunki sa na emigracji
czyzby rzad prowadzil polityke wyludnienia kraju
niech wszyscy mlodzi inteligentni wyksztalceni wyjada i przysylaja kasiore i nie chodza na wybory
a zostana sami urzednicy i miedzy soba ze swojego grona beda wybierac prezydenta i premiera
do dzielenia kasy z podatkow
by zylo sie lepiej , kolesia

a nas beda leczyc dobrze oplacani lekarze
w Angli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Kornacka
(kasiakornacka)
Wiking
Stawka za godzine w przypadku firmy sprzatajacej <ale nie mam na mysli takich firm jak np 2clean itp > to 350 nok za godzine, zdarza sie wiecej lub mniej ale zazwyczaj jest to 350. Wobec tego, zeby zarobic 3,5 00 nok trzeba by pracowac 10 h , 10 h na 100 metrach to potrzebuje chyba inwalidka bez obu rąk...W artykule prawda jest jedynie to, chociaz nie do konca , ze pracując w szarej strefie mozna zarobic od 80 do 100 nok na godzine , ale to w przypadku gdy sie pracuje u kogos, z pierwszej reki w szarej strefie mozna zarobic za godzine juz nawet 160 nok <minimalnie 120,w przypadku starszych klientow ktorym czasem ciezko zmienic cene> Bardziej doświadczona i zaradna Pani Sprzataczka za godzine zarobi jeszcze wiecej bo jesli jest mozliwosc i sie stresci to zamiest umowionych 3 godzin , zrobi wszystko w 2 albo i jeszcze szybciej..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Gabriel napisał:
jasta102 napisał:
ten artykuł to najpodlejsze kurewstwo jakiego dopuszcza się ten podły dziennikarzyna z Praca za granicą
sugeruje prostym ludziom w Polszy, że Norwegia to raj na ziemi
i nic tylko trzeba kombinować jak tu się najszybciej dostać

...PROSTY POLSKI CZŁOWIEK NIE ZNA JĘZYKA ANGIELSKIEGO ...
---
Moim zdaniem jesteś w błędzie i to sporym ,
lub jak zwykle , czytałeś tylko to , co chciałeś ... dlatego właśnie taką masz opinię .
A tam , jasno jest przecież napisane iż trzeba znać , co najmniej dobrze angielski a i Norweski też jest JUŻ wskazany .
---
Pomijam inne zamieszczone tam Informacje , dotyczące tej profesji .
---
Uważam iż naprawdę rzetelnie , został zaprezentowany akurat ten zawód , z perspektywy Polskiego Emigranta .
---
Jasta ... ty też na początku własnej emigracji , byłeś tępy jak tabaka w rogu ...!.
I też parłeś za granicę i to oby jak najdalej ...
Czyżbyś miał jakiś ukryty żal do siebie , iż frustracje wylewasz na Innych ! .
---
Dałeś tam , parę chwil temu przykład z Filmu o Mordach i Twarzach , jednak nie zrozumiałeś do końca PRZESŁANIA ...!
---
Owszem AKTOR WYŚMIEWAŁ SIĘ Z INNYCH , jednak zarazem dawał INSTRUKCJĘ jak temu zaradzić ... !!! .
---
Mało tego Sam się Przyznał iż też MIAŁ ZWYKŁĄ POLSKĄ MORDĘ do momentu w którym śię Jej nie pozbył ... !!!
---
Ty natomiast kreujesz się na Kogoś NIESKAZITELNEGO od samego początku ...
---
TY do dzisiaj ... NADAL MASZ , TĄ POLSKĄ MORDĘ ... tyle tylko , że ukrytą na zewnątrz a otwartą jedynie w Internecie !!! .

trzeba to było
RYCERZU
wypróżnić się w temacie o polskich mordach
a teraz przygłupie to idź lepiej posprzątaj komuś legalnie 100 m2 w Oslo za 6000 koron
tak ze 4 razy w miesiącu
albo ze dwie w Sandnes
a może tak z raz na miesiąc posprzątaj jedną chałupę 400 m2
tylko o cenach pamiętaj
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Stawka za godzine w przypadku firmy sprzatajacej <ale nie mam na mysli takich firm jak np 2clean itp > to 350 nok za godzine, zdarza sie wiecej lub mniej ale zazwyczaj jest to 350. Wobec tego, zeby zarobic 3,5 00 nok trzeba by pracowac 10 h , 10 h na 100 metrach to potrzebuje chyba inwalidka bez obu rąk...W artykule prawda jest jedynie to, chociaz nie do konca , ze pracując w szarej strefie mozna zarobic od 80 do 100 nok na godzine , ale to w przypadku gdy sie pracuje u kogos, z pierwszej reki w szarej strefie mozna zarobic za godzine juz nawet 160 nok <minimalnie 120,w przypadku starszych klientow ktorym czasem ciezko zmienic cene> Bardziej doświadczona i zaradna Pani Sprzataczka za godzine zarobi jeszcze wiecej bo jesli jest mozliwosc i sie stresci to zamiest umowionych 3 godzin , zrobi wszystko w 2 albo i jeszcze szybciej..
wracaj do Polski
dardziej durnej wypowiedzi nigdy nie widzialem

zeby zrobic 10m2 w godzine na flytevask to trzeba miec zajebiste tempo
taka chate 100m2 to sie sprzata gruntownie 3 godziny w 3 osoby
sufity ,sciany ,kuchenka lodowka wbudowqane szafy

jak jest brudna to wyjdzie 8m2 na godzine
zdaza sie ze zrobisz 12 m2 na godzine

a domki na czarno to dziewczyny trzepia po 300nok na time i kartom fajerk gratis
tylko trzeba sobie babcie wychowac

przestan jebac rynek pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Kornacka
(kasiakornacka)
Wiking
To TY przestań jebac bzdury! Kto tu pisze o generalnym sprzataniu!!??? jest mowa o normalnym czyli kurze, lazienki podlogi, flytevask z myciem śćian czy sufitow z drabiny to wiadomo , ze potrzeba i wiecej godzin i wiecej rąk , ale nie o takim sprzataniu pisalam!!!!!! czytaj ze zrozumieniem analfabeto! I niewiem w ktorym mieście mieszkasz , zreszta mało mnie to interesuje, ale pisanie , ze 300 nok za godzine sprzatania na czarno mozna zgarnąć to juz naprawda totalna bzdura!!!!!!!!!!nigdy sie nie spotkałam z taka stawka a pracuje w Oslo w tym zawodzie ponad 7 lat !!! A kartony fajek to norweskie babcie od Sprzataczek kupuja!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:idź lepiej posprzątaj komuś legalnie 100 m2 w Oslo za 6000 koron
tak ze 4 razy w miesiącu...

>Jasta< Ja nie mam predyspozycji do sprzątania po Kimś ... ! .
Ponieważ Sam jestem Totalna Fleja i wszystko zgarniam pod dywan ...! .
---
Niemniej nie ośmieszaj się , co do stawek za sprzątanie , przez legalne Norweskie Firmy .
---
Przecież Ty nie jesteś pierwszy lepszy z brzega , jak ta mądralińska >@kasiakornacka< która pracę zaplanowaną na trzy bite godziny ...
... OGARNIA PO ŁEBKACH ... W DWIE A NAWET I SZYBCIEJ ...
Ona , ma jeszcze typową Polską MORDĘ na co dzień ... !
Ty już tylko na Forach Polonii ...!!! .
---
Kiedyś przecież pisałem iż znam gościa , który z zwykłej Firmie sprzątającej , zrzeszonej w ISS miał na godzinę , powyżej 250,-nok / t /B ... Ile ma teraz , po tych paru latach pracy , Nie wiem Dawno Go nie widziałem .
---
Weź i nie nakręcaj się ... Opanuj swoją "Mordę" ...!
---
Może melisa pomoże .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Kornacka
(kasiakornacka)
Wiking
Gabriel to Ty sie opanuj i w celu uspokojienia moze posprzataj u siebie pod dywanami. Zrobienie czegos w 2 godziny z 3 to nie skakanie po lebkach tylko kilka lat doswiadczenia . A co do kolegi z Iss, na dzien dzisiejszy to moze jest bardzo boagty bo nie dawniej jak rok temu kilkanascie jak nie kilkadziesiat osob nie dostalo pieniadzy za sprzatanie u polskiego podwykonawcy z Iss , za sprzatanie hal Messy w Lillesterom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
To TY przestań jebac bzdury! Kto tu pisze o generalnym sprzataniu!!??? jest mowa o normalnym czyli kurze, lazienki podlogi, flytevask z myciem śćian czy sufitow z drabiny to wiadomo , ze potrzeba i wiecej godzin i wiecej rąk , ale nie o takim sprzataniu pisalam!!!!!! czytaj ze zrozumieniem analfabeto! I niewiem w ktorym mieście mieszkasz , zreszta mało mnie to interesuje, ale pisanie , ze 300 nok za godzine sprzatania na czarno mozna zgarnąć to juz naprawda totalna bzdura!!!!!!!!!!nigdy sie nie spotkałam z taka stawka a pracuje w Oslo w tym zawodzie ponad 7 lat !!! A kartony fajek to norweskie babcie od Sprzataczek kupuja!!!

wez sie ogarnij
i nie pierdol bzdur
skoro nawet nie potrafisz zwyklego tekst po polsku przeczytac ze zrozumieniem

Na sprzątaniu w krainie fiordów 2 Godziny, 54 Minuty temu Oklaski: -388 Karma+ Karma-
Norweska rodzina korzystająca z usług prywatnej firmy, za jednorazowe posprzątanie całego domu o powierzchni 100 m2 płaci w granicach 3-4 tys. koron. W przypadku Oslo i Trondheim koszt ten sięga nawet 5-6 tys. koron.

a tu masz kurwa stawki
www.krystallren.no/index.php?option=com_...p;id=47&Itemid=2

skad takie suki sie biora zamiast dac ogloszenie na ambydstorget i zobaczyc ile biora firmy
to wali polska stawke
pewnie pracownikom tez placisz po polsku
ostatnia stawka w Polsce to 1 slownie jedna zlotowka za godzine pracy

jak mozna tak pierdolic rynek pracy

pewnie zjebalas juz rynek pracy w Niemczech ,potem Wloszech
a nastepnie Anglia
i przyjechalas z komunikatywnym angielskim
zeby zaliczyc kolejne bankructwo w kolejnym kraju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kasiakornacka napisał:...nie dawniej jak rok temu kilkanascie jak nie kilkadziesiat osob nie dostalo pieniadzy za sprzatanie u polskiego podwykonawcy z Iss , za sprzatanie hal Messy w Lillesterom
A czy JA gdzieś napisałem , że Mój Znajomy , pracuje u Polskiego Podwykonawcy !? .
---
Pokaż ten akapit !
---
Jest dużo Polskich Firm , które są i Legalne i "Zdrowe" ... / by nie było , że jestem takim Firmom przeciwny /
---
NORWESKIE firmy , też nieraz , nie są w stanie , wypłacić wynagrodzenia swoim Norweskim pracownikom . Tylko One są od takich Nieszczęść Ubezpieczone , a polskie formy nie zawsze !
---
Osobiście jak do tej pory , nie pracowałem legalnie , dla Polskiej Firmy / polski właściciel / zarejestrowanej w Norge .
---
Poza drobnym epizodem , na początku Mojej Kariery w Norge , właśnie w okolicach Strømmen - Lillestrøm ...
Jednak to była praca na pół dziko , i tak zwane Frycowe , które trwało raptem niecałe półtora miesiąca .

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
moze to ty bylas bohaterem tej afery gdzie polka placila po 5000 miesiecznie dziewczynom za sprzatanie
fakt dawala wyrko gratis
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok