Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
daniel matuszczyk Grzegorz C Mariusz Mendys gargamel gargamelowaty Karol1231 Coco19 (7609 niezalogowanych)
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Simmon napisał:
2013 napisał:
Simmon napisał:
2013 napisał:
Simmon napisał:
2013 napisał:
Simmon napisał:
A tak z ciekawości, ......to dużo w tych Szaflarach osób się teraz kształci ,.... do Norge?
Jak tam sytuacja z planowaniem i młodym narybkiem dla Adecco?

sam tam zaczynales a teraz wielki figo-fago...

A ty od czego zaczynałeś? Od rynsztoka? Od koryta? prostaku

cioto pierdolona ja tu przyjechalem bezposrednio do polsko szwedzkiej spolki jak cie to interesuje i nie drwie z tych co pracuja w adeco,budaaa!!!

Ja też nie drwię z tych co pracują w Adecco, tylko z ciebie cwaniaczku prosty.
Nie interesuje mnie do jakiego chlewa Cie zatrudnili i kto się tak nabrał

w chlewie to ty sie zatrudniasz,koncze bucu z toba,wal sie ...

....no. i żeby mi to było ostatni raz.
Bo wstyd przynosisz narodowi.

szkoda czasu pacanie na ciebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(Marcus19671)
Wiking
Kitowiec, powiem Ci tak (a raczej napiszę) :

- trafiłeś na niekompetentną konsultantkę
- nie wiem jaka jest minimalna płaca w transporcie - w budowlance to 163 korony z groszami
- kurs norweskiego w Polsce za darmo pozwoli Ci poznać podstawy języka - a to dużo na start
- dodatkowo w trakcie darmowego kursu są załatwiane w Norwegi Twoje dokumenty-pozwolenie na pracę,nr ID itp
- w okręgu Stavanger zakwaterowanie przez Adecco to 5000koron na MIESIĄC więc nie wiem skąd masz takie dane?...... od tej konsultantki?
- w Norwegi dojazd do pracy 20-30km to niekiedy norma
- Adecco to pośrednik, więc też musi zarobić......mnie ich dochody nie interesują......interesuje mnie moja pensja - zawsze płacą na czas
- w Adecco nie ma nadgodzin płatnych za 50% lub 100% tak jest w budowlance, jest to wynik pewnego paradoksu z poprzednich lat......ale to inna bajka
- będąc jeszcze w Polsce podpisujesz tzw umowę przedwstępną więc masz zapewnienie stawki,długości kontraktu i wymiaru godzin pracy jeszcze przed wyjazdem do Norge

Więc kto jest Tobie w stanie zagwarantować na start takie warunki?
Nie jestem fanem Adecco , ale podaję Ci suche fakty....... na początek to dobra propozycja
Jak będziesz ambitny to za kilka miesięcy możesz zmienić mieszkanie na tańsze z lepszymi warunkami, zaczniesz uczyć się języka w norweskiej szkole , zmienisz pracę na lepiej płatną......

Podsumowując:

- w normalnym wymiarze godzin zarabiasz w miesiąc jakieś 18 - 20 tyś koron
- 5000 na kwaterunek
- 4000 wyżywienie, pod warunkiem że dobrze wydajesz pieniądze i sam gotujesz
- Adecco zwraca koszty dojazdu do pracy,ale nie wiem jak to jest w transporcie.....
- jesli nie jesteś rozrzutny, nie palisz a pijesz umiarkowanie to odłożysz ok. połowy pensji
- zawsze znajdą się tacy co powiedzą że Adecco to złodzieje bo Ty dostajesz 163 a oni biorą ok drugie tyle - to ich sprawa, Ciebie powinny obchodzić Twoje pieniądze , które dzięki nim zarabiasz, a jak to jest na początek życia w Norwegi za mało to zawsze możesz odejść i poszukać innej pracy..... pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Grzegorz Mucha
(grzes nieczajna)
Wiking
witam 4500 to jest za 4 tyg.a nie za 2 za mieszkanie i nie słuchaj co ci koleś piszę bo 163,20 to jest stawka w branży budowlanej a logistyce może być ta co ty napisałeś.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(Marcus19671)
Wiking
Facet, czytaj ze zrozumieniem.......napisałem że nie wiem jaka jest płaca minimalna w transporcie,logistyce.....
......a co do reszty to podałem suche fakty i na koniec mój komentarz, w moim tekście wszystko jest do sprawdzenia......nie ma tam żadnych wymyślonych informacji.........więc nie pisz że ktoś ma kogoś nie słuchać, bo nie o słuchanie tu chodzi , tylko o pomoc i rzetelne informacje.......
Chłopak chce zmienić swoje życie i pyta bo jest ostrożny, a tutaj Ci co wyjechali zaraz gdaczą że się nie opłaca i w ogóle totalna nagonka.......byle tylko zniechęcić.......decyzja i tak należy do niego
Jak jest uparty i ambitny da sobie radę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
rafal gdaniec
(rafalgdanec1)
Wiking
swoje wiadomosci zostaw na siebie pucu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
rafalgdanec1 napisał:
swoje wiadomosci zostaw na siebie pucu
A TOBIE CO ...!?
zaczynasz pod wieczór , dochodzić dopiero do siebie ?
---
Kto dał ci klawiaturę do użytku ? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Darek k
(maxdar)
Wiking
Czytam opinie na temat adecco na innym forum i jest spora rozbieżność. Na tamtym bardzo ludzie krytykują, praktycznie nie ma osoby która by jakieś pozytywy na temat tej firmy pisała, sam nie wiem co o tym myśleć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
Naogol to nieudacznicy albo alkoholicy. Zasada jest jedna w Adecco masz pracować nie spóźniać się i nie dyskutować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Darek k
(maxdar)
Wiking
Czyli te opinie mogą być nie prawdziwe www.gowork.pl/opinie_czytaj,20807,0,0 , nie wiem czy można wklejać link z innego forum, jeśli nie to zaraz kasuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
maxdar napisał:
Czytam opinie na temat adecco na innym forum i jest spora rozbieżność. Na tamtym bardzo ludzie krytykują, praktycznie nie ma osoby która by jakieś pozytywy na temat tej firmy pisała, sam nie wiem co o tym myśleć
Krytykują jedynie te jednostki , którym nie wyszło z Tą firmą , przez ICH WŁASNĄ GŁUPOTĘ ...!!!
---
Znam Parę Osób Które dzięki Tej Firmie są w Norge i pracują już bezpośrednio w Norweskich bez zbędnej Opieki .
Ba nawet jeden z tych byłych pracowników , Osiedlił się Tu na miejscu w własnym Domku na Własnej działce .
---
Wszystko zależy od danej jednostki , a zwłaszcza , jak dba o własne finanse ...
---
Jeżeli ktoś Olewa wszystko dookoła i wszędzie widzi tylko negatywy , różnego autoramentu to i będzie miał w tej i każdej Innej Firmie ŹLE ... ! .
---
I
Tak
Dalej ...
---
Reasumując :
- Dobrze jest znać opinię Innych ...
- Jednak samemu trzeba dbać o własne Interesy .
- Trzeba mieć swoją wizję pracy i zabezpieczenia przed wałkami ...
- Trzeba ................
- Trzeba ................
- ..........................
- ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................. !
---
I wtedy ŻADEN Pośrednik nie jest ZŁY i nie jest złodziejem ...!!!
Tylko zwykłym Normalnym PRACODAWCĄ .
Ot i Tot .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok