Dramturg napisał:
Witam, pisze w dosc nietypowej sprawie. Otoz od kilku miesiecy pracuje dla norwega, ktory ma swoja mala firemke budowlana. Pracuje dla niego od 3 miesiecy, aczkolwiek dopiero niedawno wreczyl mi umowe, ktora niczego nie bede w stanie mu zagrozic. Wyplaty dostawalem nieregularnie i nie na czas, co wiecej placi mi ponizej minimalnej krajowej. Krotko mowiac: facet ewidentnie leci z nami (ze mna i kolega) w kulki, co nie bardzo nam sie podoba. Nie wiem co mam z tym zrobic, a dokumentacje mam spora - nagrania, zdjecia i wiele wiele wiecej. Ponadto pracujemy z maszynami na ktory nie mamy licencji i przez ktore jestesmy zagrozeni. Podobnie jest ze zwyczajna praca w normalnych warunkach. Moje pytanie brzmi: co moge w tej sytuacji zrobic, w jaki sposob odzyskac reszte pieniedzy, ktore jest mi winien. Pewne jest jedno, mam dokumentacje, ktore moga obciazyc mojego pracodawce i jednoczesnie zamknac.
P.S. Sprawa nabiera rozpedu i bardzo zalezy mi na konkretnych informacjach. Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam.
Ciezka sprawa stary ,moja rada daruj sobie i poszukaj czegos normalnego jak to moj ojciec mawial "Podpisales za psa ,to szczekaj jak pies " bez urazy
pozdrawiam