Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Studia, wyjazd, praca. - Norwegia

Czytali temat:
(890 niezalogowanych)
3 Posty
Sławek Ci
(slawek1025)
Wiking
Witam! Na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli pomyliłem działy i jeśli tak się stało to proszę przenieść temat do odpowiedniego.
Jestem uczniem liceum i przyszłorocznym maturzystą, moim największym marzeniem byłoby studiować filologię norweską na UG (opcjonalnie na UAM) lecz niestety szanse na to, że się dostanę są niemalże nikłe, więc postanowiłem, że nie będę zostawał w tym kraju, który kocham lecz przez poprzez chorą politykę nie jestem w stanie tutaj normalnie pracować. Póki co plan jest taki: wyjechać (w wakacje 2014 lub 2015), podjąć pracę (jakąkolwiek, mogę nawet robić ciężko fizycznie bo niestety nie mam żadnych kursów itp, więc będę cieszył się z jakiejkolwiek pracy), zrobić dobry kurs językowy i mniej więcej po 2-3 latach znów zaatakować temat filologii tylko na miejscu.
Chciałbym żeby ktoś ocenił mój plan i powiedział mi jak najlepiej zorganizować taki wyjazd (ile pieniędzy będę potrzebował, do jakiego miasta najlepiej, mieszkanie i oczywiście praca)
Dziękuję!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
slawek1025 napisał:
Witam! Na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli pomyliłem działy i jeśli tak się stało to proszę przenieść temat do odpowiedniego.
Jestem uczniem liceum i przyszłorocznym maturzystą, moim największym marzeniem byłoby studiować filologię norweską na UG (opcjonalnie na UAM) lecz niestety szanse na to, że się dostanę są niemalże nikłe, więc postanowiłem, że nie będę zostawał w tym kraju, który kocham lecz przez poprzez chorą politykę nie jestem w stanie tutaj normalnie pracować. Póki co plan jest taki: wyjechać (w wakacje 2014 lub 2015), podjąć pracę (jakąkolwiek, mogę nawet robić ciężko fizycznie bo niestety nie mam żadnych kursów itp, więc będę cieszył się z jakiejkolwiek pracy), zrobić dobry kurs językowy i mniej więcej po 2-3 latach znów zaatakować temat filologii tylko na miejscu.
Chciałbym żeby ktoś ocenił mój plan i powiedział mi jak najlepiej zorganizować taki wyjazd (ile pieniędzy będę potrzebował, do jakiego miasta najlepiej, mieszkanie i oczywiście praca)
Dziękuję!

A pracowałeś gdzieś w ogóle? ....ze tak narzekasz.

Podatnik polski łozy na twoją szkołę, więc musisz to odpracować,..... minimum 5 lat w Polsce, jeśli kochasz ten kraj....

Zaatakuj miasto Oslo, .....im więcej tam polaków tym raźniej i ...atmosfera rodzinna wśród rodaków.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Sławek Ci
(slawek1025)
Wiking
Chciałem sobie w tym roku poszukać pracy na wakacje, żeby znaleźć coś lepszego (jako sezonówka oczywiście) trzeba mieć szczęście i znajomości, a tak na ulotkach to 3,5zł/h jak Ci się poszczęści to 4zł/h...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Jesli tak jak piszesz,nie masz szans na UG i UAM,to sprobuj na USG albo RTG.Tam latwiej sie dostac!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
No i co na to mama?
Pytales mamy,czy mozesz jechac??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Sławek Ci
(slawek1025)
Wiking
Nacieszyłeś już swoje internetowe ego? Cieszy mnie to niesamowicie, a teraz sobie idź.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a hak bardzo ciezko fizycznie jestes w stanie pracowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
slawek1025 napisał:
Chciałem sobie w tym roku poszukać pracy na wakacje, żeby znaleźć coś lepszego (jako sezonówka oczywiście) trzeba mieć szczęście i znajomości, a tak na ulotkach to 3,5zł/h jak Ci się poszczęści to 4zł/h...
AŻ tak dużo ...!? .
Za samo stanie na ulicy i wciskanie Ludziom Zbędnej Makulatury !!! .
---
Pomyśl trochę ... siedzisz w domu i narzekasz iż nie masz Forsy ... a jednocześnie gardzisz TYM zarobkiem 3,5 - 4 zł/t .
---
W tym samym czasie , ty masz GÓWNO !!! , a inny na ulicy dostaje 3,5 zł do ręki ... ! .
---
Mój Znajomy w dobie , gdy za ulotki dostawało się ZŁOCISZA za time , chodził Godnie po deptaku w Chorzowie i rozdawał ulotki , tylko tym Osobom , do których mógł spokojnie powiedzieć , ..." Chcesz to weź , a jak przeczytasz i nie będziesz zainteresowany , to wyrzuć do kosza a nie na chodnik "....
---
Jak widział leżące ulotki na ulicy / nie tylko Jego/ to podnosił i wrzucał do kosza ...!
Ja się trochę z tego śmiałem , ponieważ On to robił tylko w Soboty i Niedziele i był zawsze uśmiechnięty i był ubrany schludnie / wzbudzał zaufanie Innych / .
---
A On to tłumaczył iż w Soboty i Niedziele i tak nie ma co robić , /za mało ma forsy na balety i weekendowe ekstrawagancje / ... a tak to ma chociaż na drobne Uczelniane wydatki - / Ksero i inne pierdoły tego typu /...
---
Po pól roku takiej pracy , został Pozytywnie zauważony i dostał również na tym Deptaku , Dobrą Pracę Na Etat i też Tylko w Weekendy ...
Jego Pierwsza Pensja , wyniosła 3 letnią płacę , jaką by ewentualnie otrzymał , gdyby nadal pracował przy tych samych ulotkach ...
---
Tylko On CHCIAŁ coś Robić i to PORZĄDNIE ...!!! , a nie z musu ... !!!
On nie siedział na necie i nie narzekał ...
Nie żebrał o ciężką Fizyczną Pracę , ponieważ był na Studiach o takim kierunku , który wykluczał w przyszłości pracę Fizyczną ...
---
Wybrał pracę z ulotkami na Ulicy , ponieważ było to dalece pokrewne zajęcie z Ludźmi , a ŻADNA ówczesna firma , nie chciała przyjąć Go do pracy na praktykę kierunkową , w weekendy lub popołudniami które Miał wolne po zajęciach na Uczelni .
---
Ech rozpisałem się za nadto !.
Sobotnie Wspomnienia z Przeszłości ...
Spowodowane Narzekaniem ...Sprawnych Inaczej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
A ja uwazam, ze to dobry plan.
Nic tak nie motywuje do nauki jak dostanie porzadnie w tylek. A tak to sie prawdopodobnie skonczy jak przyjedziesz do Norwegii. No bo jak moze skonczyc sie inaczej? Zero zawodu, zero umiejetnosci i zero jezyka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Szkoda klawiatury!
Taki szczeniak jak powyzej i tak nic z tego nie zrozumie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok