Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

konto w banku z tymczasowym fødselsnummer - Norwegia

Czytali temat:
Adrian S Karol Wrotek Tomasz Sz. Piotr Rzadkiewicz Grzegorz Krupa Emila En Ewelina Mróz nowak87 AnnaSzulc (1641 niezalogowanych)
5 Postów
Sylwia Bartkow
(grapy)
Wiking
Hej, orientujecie się gdzie da radę założyć konto (bez paszportu) z tymczasowym numerem personalnym? Informację dla Oslo poproszę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
w kazdym dnb banku.

placówek jest sporo w całym miescie,szczegolnie w centrum.
musisz sobie wygoglowac dokladne adresy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Sylwia Bartkow
(grapy)
Wiking
napewno da radę też bez paszportu? trochę uczę się norweskiego, przeglądałam ich stronę, żeby się dowiedzieć więcej, bardzo zaznaczają, że potrzebny jest paszport(co osobiście wydaje mi się przesadzone, ze względu na dowody osobiste funkcjonujące jako paszport); dlatego wolałam się upewnić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
przepraszam cię najmocniej!

zupelnie jakos nie zauwazylam, że wlasnie istotą pytania dot. konta w banu jest ten paszport

tak,paszport trzeba miec. niestety:/

wiesz,oni w ogole nie mają tutaj czegos takeigo jak dowod osobisty, i sami norwegowie jak coś zalatwiają to musza pokazywac paszport, no albo karte bankomatową.

dziwne. wiem ale chyba nie da sie tego przeskoczyc
pozdrowienia
i przepraszam za zamieszanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
momo _pl
(momo_pl)
Wiking
Ale w ambasadzie bardzo szybko ci ten paszport wyrobia.sam to przechodziłem niecałe dwa tyg. I nie pamiętam ale chyba 800 nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Renata Pałamarz
(Renia37)
Wiking
Hej nie jest tak ! Nie posiadam paszportu i tez mialam tylko numer tymczasowy i bez problemu zalatwilam wszystko w banku. Sparebanken Vest. Nawet nie prosili o paszport.trwalo to zaledwie 10min. Paszport potrzebny gdy sie chce karte ze zdjeciem. Przynajmniej tak mi pani powiedziala . Ja dostalam bez zdjecia i nie mam z tym problemu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
momo _pl
(momo_pl)
Wiking
Tak może być zapomniałem dodać ze ja w dnb zalatwialem co do innych banków nie wiem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Sylwia Bartkow
(grapy)
Wiking
Renia37 problem w tym ze Sparebanken Vest nie ma w Oslo:/
Dziś byłam w Sparebanken1 i tam powiedzieli, że bez paszportu nigdzie w Oslo nie załatwię.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Renata Pałamarz
(Renia37)
Wiking
Oj to bylo w 2012 . Na poczatku roku. Podpytalam sasiadow sa tu od lata w sierpniu otwierali konta w tym samym banku i tez tylko na dowod osobisty. Kurde az dziwne .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Nic nie dziwne
Paszport jest potrzebny by uzyskać normalne konto
możesz pochodzić po bankach i próbować zalatwic
konto bez karty wypukłej i bankowości elektronicznej.
ale to już raczej zależy na kogo trafisz w banku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok