Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Praca dla świeżego mgr Inżyniera - Norwegia

Czytali temat:
(1696 niezalogowanych)
4 Posty
Attttoooss Bzzzzz
(Asdqwer)
Wiking
Czesc,
Zarejestrowałem się tutaj na forum bo jestem ciekaw jak wygląda szansa na uzyskanie pracy w Wytwarzaniu/Produkcji/Wydobycie. Ogólnie Przemysł. Wiedzę zdobyłem na jednej z Polskich Politechnik.
Dyplomy inżyniera pobrałem w obu językach Polski/Angielski. W czerwcu będę bronił mgr. Jeżeli chodzi o doświadczenie to nie mam żadnego związanego z wykształceniem. W każdą przerwe akademicką (wakacje - 3 miesiące) pracowałem w hotelu na terenie Irlandii. Waiter/Kitchen Assistant/ Accommodation Assistant. Z każdego roku mam zachowane umowy. Wszystko legalnie. Mogę też poprosić o wypisanie referencji.
Angielski znam dobrze. Nie jest to płynny angielski, gdzie mógłbym rozmawiać na każdy temat.

Teraz pytania:
1. Z racji, że aktualnie przebywam w Irlandii chciałbym wszystkie zarobione pieniądze z tego sezonu zachować na wyjazd do Norwegii. Ile ze sobą musiałbym mieć? Zakładając, że nie mam żadnych znajomych i żadna dobra dusza mnie nie przygarnie pod skrzydła.
2. Z racji, że mam pewne doświadczenie w hotelarstwie to po przyjezdzie do Norwegii. Pierwsze gdzie bym poszedł roznieść CV to Hotele? Czy łatwo jest dostać pracę w hotelu nie znając Norweskiego? Jedynie angielski?
3.Zakładając, że do Norwegii polece sam. Czy dogadam się z ludzmi na ulicy po Angielsku? Czy trzeba bedzie miec ze sobą słowniczek z przydatnymi zwrotami?
4.Jak z pracą dla świeżego mgr inż w Norwegii? Kierunek Inzynieria Produkcji, specjalność Informatyzacja Produkcji.
5.Pytanie ostatnie czy przyjazd do Norwegii bez znajomości ma sens?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
145 Postów
Zenek Sprochenek
(Optimus_Anihilacja)
Stały Bywalec
Strzalka napisał:
Czesc,
Zarejestrowałem się tutaj na forum bo jestem ciekaw jak wygląda szansa na uzyskanie pracy w Wytwarzaniu/Produkcji/Wydobycie. Ogólnie Przemysł. Wiedzę zdobyłem na jednej z Polskich Politechnik.
Dyplomy inżyniera pobrałem w obu językach Polski/Angielski. W czerwcu będę bronił mgr. Jeżeli chodzi o doświadczenie to nie mam żadnego związanego z wykształceniem. W każdą przerwe akademicką (wakacje - 3 miesiące) pracowałem w hotelu na terenie Irlandii. Waiter/Kitchen Assistant/ Accommodation Assistant. Z każdego roku mam zachowane umowy. Wszystko legalnie. Mogę też poprosić o wypisanie referencji.
Angielski znam dobrze. Nie jest to płynny angielski, gdzie mógłbym rozmawiać na każdy temat.

Teraz pytania:
1. Z racji, że aktualnie przebywam w Irlandii chciałbym wszystkie zarobione pieniądze z tego sezonu zachować na wyjazd do Norwegii. Ile ze sobą musiałbym mieć? Zakładając, że nie mam żadnych znajomych i żadna dobra dusza mnie nie przygarnie pod skrzydła.
2. Z racji, że mam pewne doświadczenie w hotelarstwie to po przyjezdzie do Norwegii. Pierwsze gdzie bym poszedł roznieść CV to Hotele? Czy łatwo jest dostać pracę w hotelu nie znając Norweskiego? Jedynie angielski?
3.Zakładając, że do Norwegii polece sam. Czy dogadam się z ludzmi na ulicy po Angielsku? Czy trzeba bedzie miec ze sobą słowniczek z przydatnymi zwrotami?
4.Jak z pracą dla świeżego mgr inż w Norwegii? Kierunek Inzynieria Produkcji, specjalność Informatyzacja Produkcji.

Czyli inz od niczego. Masz racje, szukaj w hotelach i na kuchni... Politechnika.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Optimus_Anihilacja napisał:...Czyli inz od niczego. Masz racje, szukaj w hotelach i na kuchni... Politechnika.
Strzalka napisał:
Kierunek Inzynieria Produkcji, specjalność Informatyzacja Produkcji.
POLITECHNIKA i taki Badziewny inżynieryjny magistrant ...!!! .
---
Przypomina Mi się , Jak kiedyś na Budownictwie , był kierunek Zarządzanie Placem Budowy .
Inżynier od Kibli i Pakamer , ponieważ taki ktoś i tak nie miał prawnego wpływu , na samą technologię i postęp głównego projektu .
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Attttoooss Bzzzzz
(Asdqwer)
Wiking
no niestety. Jedynie w czasie roku akademickiego miałem bezpłatne praktyki w jednej z odlewnii ale czy takie doswiadczenie w ogole się liczy w Norwegii?
Mniej jadu więcej życzliwości.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
inżynierze przyszły magistrze Strzałko
tutaj jeno wilki wyją
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
1) na około 3 miesiące pobytu w No musisz mieć ze sobą jakieś 40 - 60 tysięcy zalezy gdzie chcesz mieszkać (kaucja wynosi srednio trzy miesięczny czynsz) do tego mieszkania nie znajdziesz szybko bez referencji
2) CV już mozesz wysyłać i bez przyjazdu tutaj i wtedy się przekonasz jak jesteś przygotowany z Twoimi papierami na ten rynek ( radziłbym wszystko przetłumaczyć na norweski) NAV FINN zakładka praca/pośredniaki
3) 90% ludzi mówi tu po angielsku ale jak chcesz do pracy iść w Twoim kierunku to biegły norweski się przyda
4) referencje które mogą być sprawdzone przez Twojego przyszłego pracodawcę więc możesz tu mieć problem
5) po odpowiedziach musisz sam wyciągnąć wnioski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
Strzalka napisał:
Czesc,

Teraz pytania:
A łopate toto trzymać łumie?he.W polszy pełno roboty dla magisterów,W BRANŻY POGRZEBOWEJ
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
145 Postów
Zenek Sprochenek
(Optimus_Anihilacja)
Stały Bywalec
KonkoN napisał:
1) na około 3 miesiące pobytu w No musisz mieć ze sobą jakieś 40 - 60 tysięcy zalezy gdzie chcesz mieszkać (kaucja wynosi srednio trzy miesięczny czynsz) do tego mieszkania nie znajdziesz szybko bez referencji
2) CV już mozesz wysyłać i bez przyjazdu tutaj i wtedy się przekonasz jak jesteś przygotowany z Twoimi papierami na ten rynek ( radziłbym wszystko przetłumaczyć na norweski) NAV FINN zakładka praca/pośredniaki
3) 90% ludzi mówi tu po angielsku ale jak chcesz do pracy iść w Twoim kierunku to biegły norweski się przyda
4) referencje które mogą być sprawdzone przez Twojego przyszłego pracodawcę więc możesz tu mieć problem
5) po odpowiedziach musisz sam wyciągnąć wnioski

Eee tam kurwa, bedziesz sie rozdrabnial. Napisz mu 100.000, albo milion. Ekran przyjmie wszystko.
Przyznam, ze nie slyszalem o nikim, kto tu przyjechal z 60.000. Nie neguje, ze takie sytuacje byly, ale to promil z nawiedzajacych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
spoko, chodziło mi o racjonalną kwotę która musi mieć ze sobą jak jedzie w ciemno żeby w jakiś sposób mógł się utrzymał i żył ,może przesadziłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
145 Postów
Zenek Sprochenek
(Optimus_Anihilacja)
Stały Bywalec
KonkoN napisał:
spoko, chodziło mi o racjonalną kwotę która musi mieć ze sobą jak jedzie w ciemno żeby w jakiś sposób mógł się utrzymał i żył ,może przesadziłem

Przeciez taki Bolek za 60.000 to w swiniarni bedzie zyl 2 lata, wiec po co mu Norge.
Zreszta, tyle to na oczy widzial w audiotele
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok