Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rejestracja dziecka na policji - Norwegia

2 Posty

(jjj82)
Wiking
Witam!!!
Mieszkam z mężem i dziecmi w Norwegii.
Mam 2 synów ktorych urodziłam tutaj.
Starszy ma 3 latka a młodszy prawie rok.
Ostatnio przypomnialo mi sie ze musze zarejestrowac mojego młodszego syna na politi bo inaczej nie otrzymam rodzinnego.
Zarejestrowalismy go przez internet, ustalilismy termin, pojechalismy cała rodzinka.
wszystko poszlo szybko i sprawnie.
Registreringsbevis otrzymalismy w ciagu tygodnie- tylko ze zmartwila mnie doczepiona żółta karteczka z napisem " barn skal også møte hos politiet innen 3 måneder"

Nie wiem co o tym myslec. Wrzuciłam w google tłumacz i przetlumaczylo mi ze jakies spotkanie dziecko ma miec na poliji? o co im chodzi to nie wiem. ale zmartwiło mnie to.
Czy ktos z Was mial podobną sytuacje???
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(Trollica)
Nowicjusz
Jak mogłaś zapomnieć zarejestrować dziecko??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(jjj82)
Wiking
Wypadlo mi z głowy że na policje trzeba jechac i zglosic . bo resztę potrzebnych dokumentow pozałatwialismy od ręki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
145 Postów
Zenek Sprochenek
(Optimus_Anihilacja)
Stały Bywalec
jjj82 napisał:
Wypadlo mi z głowy że na policje trzeba jechac i zglosic . bo resztę potrzebnych dokumentow pozałatwialismy od ręki.

Mnie zastanawia co innego - jestes tu min 4 lata i nawet takie banaly musisz tlumaczyc w translatorze, a twoj rycerz pewnikiem jeszcze dluzej, bo prawdopodobnie sciagnal was na laczenie rodzin. Jestescie prawdziwymi patriotami..i nie chodzi mi o rakiety.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
320 Postów
65 78
(6578)
Stały Bywalec
A co dziecko przeskrobalo ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
aaa bbb
(abc00)
Wiking
A kim ty koleżanko jesteś, żeby oceniać? to nie twoja sprawa czy ktoś będąc tu nawet i 10 lat nauczył się języka. Co z was za ludzie żeby od razu człowieka zbesztać zamiast pomagać.
Takie rady to sobie mozecie w d.... wsadzić. Jak nie masz nic ciekawego do napisania na temat o który koleżanka pyta to lepiej nic nie pisz, bo az czytac sie nie chce.
Miłego dnia życze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
aaa bbb
(abc00)
Wiking
a odnosnie pytania, to ja nie mialam takiego przypadku ale mi sie wydaje ze pozwolenie na 3 miesiace ci dali. moze sie myle to niech mnie ktos poprawi.
Pozdrawiam.
I głowa do góry bedzie dobrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jjj82 napisał:
Witam!!!
Mieszkam z mężem i dziecmi w Norwegii.
Mam 2 synów ktorych urodziłam tutaj.
Starszy ma 3 latka a młodszy prawie rok.
Ostatnio przypomnialo mi sie ze musze zarejestrowac mojego młodszego syna na politi bo inaczej nie otrzymam rodzinnego.
Zarejestrowalismy go przez internet, ustalilismy termin, pojechalismy cała rodzinka.
wszystko poszlo szybko i sprawnie.
Registreringsbevis otrzymalismy w ciagu tygodnie- tylko ze zmartwila mnie doczepiona żółta karteczka z napisem " barn skal også møte hos politiet innen 3 måneder"

Nie wiem co o tym myslec. Wrzuciłam w google tłumacz i przetlumaczylo mi ze jakies spotkanie dziecko ma miec na poliji? o co im chodzi to nie wiem. ale zmartwiło mnie to.
Czy ktos z Was mial podobną sytuacje???
Pozdrawiam

W ciagu 3 miesiecy musisz pokazac dziecko na politi. Swoja droga dziwne, ze jak sie tutaj urodzilo, to nie ma jeszcze numeru personalnego. Chyba, ze urodzilas sama w domu, lub nie w Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok