Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Początek w Norwegii jako kierowca. - Norwegia

Czytali temat:
Piotr Lisiewicz (874 niezalogowanych)
2 Posty
Karol Karbowski
(Karol1901)
Wiking
Witam wszystkich

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda start młodego kierowcy w Norwegii, mam 21 lat, prawko C i kwalifikację(choć niby nie jest potrzebna tam). Mało co wiem ponieważ nie mam tam nikogo znajomego a chciałbym już wyjechać na stałe. Wiem, że to wyczerpujący temat ale każda wskazówka co do pracy jak i życia się przyda. Z góry dzięki za pomoc i mam nadzieję, że plan wyjazdu wypali
A i dodam jeszcze że angielski znam bardzo dobrze bo to pewnie też duża zaleta ;p
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
Karol1901 napisał:
Witam wszystkich

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda start młodego kierowcy w Norwegii, mam 21 lat, prawko C i kwalifikację(choć niby nie jest potrzebna tam). Mało co wiem ponieważ nie mam tam nikogo znajomego a chciałbym już wyjechać na stałe. Wiem, że to wyczerpujący temat ale każda wskazówka co do pracy jak i życia się przyda. Z góry dzięki za pomoc i mam nadzieję, że plan wyjazdu wypali
A i dodam jeszcze że angielski znam bardzo dobrze bo to pewnie też duża zaleta ;p

Jak na stale to tylko z rodzina. Jak nie masz to szybko zalz. Pracodawcy lepiej na takich patrza, laskawszym okiem, ze sie tak wyraze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a kto będzie na tzw emerytury 2 milionów rolników pracował w Polszy?
przecież z hodowli zajęcy i uprawy mleczu nie wyżyją
a dopłaty z UE ledwo na tanie wino starczają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
"Dużą zaletą" będzie znajomość norweskiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
kwalifikacja jest potrzebna to po pierwsze, na miejscu musisz sobie wyrobić kartę kierowcy w statevagvesen jest mało samochodów które mają analogowe tach więc się przyda (750 NOK) co do samej firmy transportowej tu się zaczynają schody związane z tym że dużo firm zatrudnia kierowców którzy mają swoje samochody, wiele ogłoszeń jest w necie (finn lub nav) gdzie jest potrzebny norweski ale jak będziesz uparty i znał na tyle angielski żeby móc upewnić ich że jesteś dobrym kierowcą i to właśnie Ciebie szukają jest szansa ( choć jak wszędzie najlepiej iść z polecenia co w Twoim przypadku jest dość kłopotliwe) no i co najważniejsze udokumentowana praktyka w szczególności na Twój wiek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Szefie mitycznej firmy jaki z ciebie pracodawca? Uwazasz ze lepiej zatrudniac ludzi z rodzina, moze jeszcze powiesz zeby kobiety majace rodzine zatrudniac (zeby czesto byly w ciazy lub egenmelding na chore dzieci i zeby nawet ladne niebyly co by dac do oddzialu sprzedazy zeby klienci mniej mysleli dokonujac zakupu wpatrzeni w dekolt ).

Przeciez prostym jest ze jesli chce sie miec wydajnosc to zatrudnia sie ludzi bez zadnych zobowiazan i oferuje mozliwosc glownie pracy na prowizji aby chorzy za czesto nie byli i koncentrowali sie tylko na tym jak zrobic lepsza kariere i wiecej zarobic. Wtedy i dla firmy wiecej wypracuja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
Szefie mitycznej firmy jaki z ciebie pracodawca? Uwazasz ze lepiej zatrudniac ludzi z rodzina, moze jeszcze powiesz zeby kobiety majace rodzine zatrudniac (zeby czesto byly w ciazy lub egenmelding na chore dzieci i zeby nawet ladne niebyly co by dac do oddzialu sprzedazy zeby klienci mniej mysleli dokonujac zakupu wpatrzeni w dekolt ).

Przeciez prostym jest ze jesli chce sie miec wydajnosc to zatrudnia sie ludzi bez zadnych zobowiazan i oferuje mozliwosc glownie pracy na prowizji aby chorzy za czesto nie byli i koncentrowali sie tylko na tym jak zrobic lepsza kariere i wiecej zarobic. Wtedy i dla firmy wiecej wypracuja

No debil - Tak jek nie czujesz sarkazmu tak pewnie nie wyczuwasz gdy inni robia sobie z ciebie beke.

Moze ty jestes autystyczny? Byles u fasta?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Jak cos opowiadasz "mocarzu" to niewiadomo kiedy piszesz sarkastycznie, kiedy marzysz a kiedy na powaznie cos piszesz wiec nigdy nic nie wiadomo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
Jak cos opowiadasz "mocarzu" to niewiadomo kiedy piszesz sarkastycznie, kiedy marzysz a kiedy na powaznie cos piszesz wiec nigdy nic nie wiadomo

Popytaj ludzi na forum co oznacza "na stale z rodzina"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
Karol1901 napisał:
Witam wszystkich

mo i pozamiatane.....

wyloguj, zaloguj sie jako ktos mądrzejszy, bo po I poscie jestes odstrzelony > w mojej statystyce zasiles konto turbokretynów!
ps: kurwa wasza polska mac > jak mozna pisac takie rzeczy "na stałe" ? do kraju w którym nie byłes nawet chwili, nie masz pojecia gdzie lezy, nie wiesz kurwa nic, masz ledwo obrosniete jajka, a piszesz na stałe?
Twoja wiedza o kraju w którym chcesz osiąść na stałe pochodzi z wikipedii czy onet.pl ???

na stałe, to ty zostan w PL, tu juz tyvh na stałe z rodziną jest od chuja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok