Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

chorobowe - NAV - wyjazd do PL - Norwegia

Czytali temat:
Szymon Frankowski Łukasz . Przewóz Osób, Paczki Polska-Norwegia-Polska Anna Olo Ola xxx A ... Dominika J Dariusz Kostka Krystian G Paweł Gromadzki ELŻBIETA BIERCZAK bartosz sieniek Daniel Dziekoński Stash Qu (3518 niezalogowanych)
37 Postów
Daniel Szozda
(Patel)
Nowicjusz
Witam! 13 stycznia uległem wypadkowi w pracy (drzewo zmiażdżyło mi stopę, mam złamane 3 kości śródstopia, miałem 3 operacje, 1,5 miesiaca w szpitalu, od 3 tyg jestem już w domu w Norwegii) Mam do Was takie pytanie - w szpitalu powiedziano mi że mogę wyjechać do Polski ale potrzebne mi są dwa zezwolenia: jedno od lekarza - który nie ma zastrzeżeń i drugie od NAV i tu mam rozterki. Czy NAV wyraża takie pozwolenia bez problemu? Czy NAV może wyciągnąć jakieś konsekwencje po takim wyjeździe (np cofną mi świadczenia) i jak załatwić takie pozwolenie?

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
z zycia.lekarz ze wzgledu na dlugi okres rekonwalenscencji moze zezwolic na wyjazd do kraju w celu dalszego leczenia i na tym sie bedzie opieral nav. tak mial kolega z przepuklina ktora mu tu sie ujawnila.mieszkalem wtedy z nim w barakach wiec u lekarza mowil o zlych warunkach mieszkaniowych,braku mozliwosci higieny itp.on mial klopoty ale przegial ze zwolnieniami z polski.mysle ze jezeli nie bedziesz siedzial miesiacami na lewych zwolnieniach to nie bedzie problemu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Daniel Szozda
(Patel)
Nowicjusz
no tak to nie ja chciałem tylko na świeta wyjechać góra dwa tyodnie i wracam tu na dalesze leczenie - bo w polsce chyba juz bym nie miał stopy a tu mam duże szanse na to że bedzie dobrze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
mysle ze z 2 tygodniami nie ma zadnego roblemu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
karina ***
(dido)
Wiking
mój mąż miał wypadek w pracy i był na chorobowym w polsce ok dwa miesiące,nav.nie robił żadnych problemów w momencie kiedy mąż dostał zaświadczenie od lekarza z dopiskiem,że sam jest w norwegii a wymaga opieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Daniel Szozda
(Patel)
Nowicjusz
dzięki to dobry pomysł z tą opieką napewno to wykorzystam jak będe się starał o wyjazd do PL dzieki!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
karina ***
(dido)
Wiking
powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Agnieszka xxxxx
(agnes943)
Nowicjusz
dobre rady, szkoda ze tak pozno je przeczytalam ...i siedze teraz sama w swiata na zwolnieniu norweskim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok