Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ubezpieczenie emerytalne. - Norwegia

Czytali temat:
halina manka Mateusz Kozłowski Andrzej S. (2212 niezalogowanych)
4 Posty
Jacek Czyżewski
(Jacek46)
Wiking
Siema .Czy jest ktos zorientowany w kwestiach ubezpieczen emerytalnych w Norwegi.Pracuje i miesykam w Norwegi 4 lata.Mam fasta i oczywiscie ubezpieczenie emerytalne,ale ze wzgledu na moj wiek nie bede w stanie wypracowac pelnej emerytury norweskiej.Jako ze zarabiam calkiem dobrze pomyslalem o drugim filarze.Prosze o dyskusje w temacie i madre porady osob zorietowanych w temacie.Dzieki Jacek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Jacek46 napisał:Siema .Czy jest ktos zorientowany w kwestiach ubezpieczen emerytalnych w Norwegi.Pracuje i miesykam w Norwegi 4 lata.Mam fasta i oczywiscie ubezpieczenie emerytalne,ale ze wzgledu na moj wiek nie bede w stanie wypracowac pelnej emerytury norweskiej.Jako ze zarabiam calkiem dobrze pomyslalem o drugim filarze.Prosze o dyskusje w temacie i madre porady osob zorietowanych w temacie.Dzieki Jacek.

Wszystko na Ten Temat , rzetelnie i wiarygodnie , jest zamieszczone na Oficjalnej stronie NAV w zakładce :
- Din pensjon
---
Jednak tam trzeba się zarejestrować i podać wszystkie swoje dane .
---
Po przetworzeniu danych , będziesz miał wyświetloną aktualną kwotę twoich świadczeń .
Ponadto jest tam również kalkulator emerytalny dla Niespokojnych i Niecierpliwych .
---
Pamiętaj iż od 2010 roku , zmieniły się zasady naliczania emerytury Norweskiej .
ponieważ z tym rokiem w Norge został zniesiony wiek emerytalny !!! .

www.nav.no/Forsiden

I o czym tu dalej dyskutować , no chyba , że chcesz utopić własną krwawicę w Jakiś enigmatyczny ... Filar ... tak jak obecnie dzieje się w Polsce ! .
Ja tam sobie poczekam , a jakieś drobne nadwyżki przeznaczam na teraźniejsze potrzeby .
Co będzie ze Mną za 10 ... 20 ... lat tego to nawet Wernyhora nie jest w stanie przewidzieć .
---
A pastowana hołota , cały czas prze na północ europy i spokojnie zajmuje przyczółki .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Jacek Czyżewski
(Jacek46)
Wiking
Dzieki.Z tymi pastowanymi to swieta prawda,Nic nie wnosza oprucz smrodu a maja wszystko.Ja natomiast po statnich niusach z polski wiem ze moje 10 lat w gornictwie weglowym pod ziemia i reszta lat pracy poszla do rostowskiego zlodzieja gdyz nie uzbieram 25 lat skladkowych czyli dostane 0.Dlatego tez majac 49 lat czas pomyslec o jakiejs kasie na starosc.Pozdrawiam Jacek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
20 lat pracy w Norge da ci prawo do emerytury
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Tomasz Kacperski
(Niezniszczalny)
Początkujący
a tobie pajacu prawo do emerytury da przesiadywanie na forum moja norwegia??? Bo tak sobie piszesz i piszesz te swoje debilizmy. pierwszy wpis o 6 rano czasem nawet wczesniej i od 14, 15 zaczynasz prawic swoje madrosci.i tak codziennie. ty masz zasrane zycie. tylko komputer. Kurwa ale zal. a taki kozak jestes.hehehe .kazdy kto chociaz troche mysli i analizuje widzi ze caly czas spedzasz tutaj to twoja jedna odskocznia od przejebanego zycia. dlatego moja rada idz na spacer, poczytaj cos, spotkaj sie z kims, nawet na ciepla wodke, znajdz se zone, chociaz pewnie ciota to chlopaka ale prosze zrob cos ze soba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Jacek Czyżewski
(Jacek46)
Wiking
Dzieki tak tylko w jakiej wysokosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
na Polsze wystarczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Tomasz Kacperski
(Niezniszczalny)
Początkujący
POLSKE Cwelu, naucz sie szacunku do swojej ojczyzny a jak nie to wypierdalaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Storebrand wysyla co pewien czas wyliczenia ile bedzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Niezniszczalny napisał:
a tobie pajacu prawo do emerytury da przesiadywanie na forum moja norwegia??? Bo tak sobie piszesz i piszesz te swoje debilizmy. pierwszy wpis o 6 rano czasem nawet wczesniej i od 14, 15 zaczynasz prawic swoje madrosci.
Gabrys kurwa... jutro tez jest wolne!!!!
ostatni dlugi majowy weekend....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok