Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1000 pytań o norwegię - Norwegia

Czytali temat:
(957 niezalogowanych)
2 Posty
Maciej Bartochowski
(m_aniekb)
Wiking
Witam

Aktulnie co prawda pracuje w Szwajcarii jednak kilka dni temu dostalem propozycje pracy w Norwegii i nagle pojawilo sie 1000 pytan... nie powiem ze tu jest zle jednak glownym problemem jest to ze nie moge znalezsc pracy dla mojej dziewczyny aby ja tutaj sciagnac a ja jestem w stanie przeprowadzic sie jezeli sa chodz moze ciut wieksze szanse w znalezieniu pracy dla dziewczyny. Jezyk angielski zna z wyksztalcenia jest kosmetyczka ale co prawda innej pracy podjela by sie na pewno gdyby sie trafila.

I teraz wlasnie zaczyna sie te 1000 pytan do...
Jakie zarobki sa w zawodzie elektryka (posiadam sep, chodz wiem ze lepiej miec dsb)?
Jak sie maja zarobki w stosunku do utrzymania ?
Czy ciezko jest o prace dla kobiet ?
Jakie sa mniej wiecej ceny mieszkan ?
Jak norwegowie podchodza do polakow i do wynajmowania mieszkan ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
198 Postów
Skurczybyczek Skurczybyczek
(Skurczybyczek)
Stały Bywalec
m_aniekb napisał:
Witam

Aktulnie co prawda pracuje w Szwajcarii jednak kilka dni temu dostalem propozycje pracy w Norwegii i nagle pojawilo sie 1000 pytan... nie powiem ze tu jest zle jednak glownym problemem jest to ze nie moge znalezsc pracy dla mojej dziewczyny aby ja tutaj sciagnac a ja jestem w stanie przeprowadzic sie jezeli sa chodz moze ciut wieksze szanse w znalezieniu pracy dla dziewczyny. Jezyk angielski zna z wyksztalcenia jest kosmetyczka ale co prawda innej pracy podjela by sie na pewno gdyby sie trafila.

Jakie zarobki sa w zawodzie elektryka (posiadam sep, chodz wiem ze lepiej miec dsb)?

Ja pierdole nastepny,kurwa poszukaj sobie na forum 1.000.000 razy te pytania byly zadawane!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(fish_hs)
Wiking
Temat mozna zamknac.

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
m_aniekb napisał:
Witam

1.Elektryk od 200 NOK w górę na godzinę brutto
2. Zależy, koszty życia są duże w Norwegii , jednak nie ma co narzekać inaczej nei byłoby tu 200 tys Polaków
3.Nie jest ciężko, dużo zależy od zaangażowania szczęścia i minimum angielski na początek
3.Ceny mieszkań w zależności od Regionu : Stavanger ,Oslo, Bergen tu ceny zaczynają się od 8 tys NOK w górę za 2 pokoje plus salon, w mniejszych miejscowościach nawet za 5 tys można wynająć
4.na rynku popyt przewyższa podaż, często jest tak że na jedno ogłoszenie odpowiada 40 osób... czasami wynajęcie mieszknia jest trudniejsze od znalezienia pracy , dobrze mieć znajomości - jak wszędzie

Resztę poszukaj na forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Paulina Skibowska
(Paulinakrk1)
Wiking
Do Matiboy. Moze podpowiesz mi gdzie mozna w Bergen i w okolicy znalezc takie duze mieszkania za 8tys???? Chyba troszke ci sie pomieszalo bo za mieszkanie z dwiema sypialniami plus salon to musisz zaplacic minimum 10-11tys a w malych miasteczkach i owszem wynajmiesz za 5 tys ale to bedzie malutka kawalerka jakies 20m. Moze dla ciebie to nie jest az tak istotne ale innych wprowadzasz w blad.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
marcelina fabusiowa
(mrozkowa135)
Wiking
Paulinakrk1 napisał:
Do Matiboy. Moze podpowiesz mi gdzie mozna w Bergen i w okolicy znalezc takie duze mieszkania za 8tys???? Chyba troszke ci sie pomieszalo bo za mieszkanie z dwiema sypialniami plus salon to musisz zaplacic minimum 10-11tys a w malych miasteczkach i owszem wynajmiesz za 5 tys ale to bedzie malutka kawalerka jakies 20m. Moze dla ciebie to nie jest az tak istotne ale innych wprowadzasz w blad.

w małych miasteczkach to za 8tys. nok mozna wynając juz cały dom!! kawalerki typu sypialnia + salon za 3tys nok, wszystko zalezy od kogo sie wynajmuje bo i w duzych miastach jak sie poszczesci to i mozna wynajac cos nie drogo... wystarczy miec odro brobine szczescia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
mrozkowa135 napisał:
Paulinakrk1 napisał:

w małych miasteczkach to za 8tys. nok mozna wynając juz cały dom!! kawalerki typu sypialnia + salon za 3tys nok, wszystko zalezy od kogo sie wynajmuje bo i w duzych miastach jak sie poszczesci to i mozna wynajac cos nie drogo... wystarczy miec odro brobine szczescia...

Tiaaa
Chyba w malych wsiach, a nie miasteczkach, z ktorych do swojego miejsca pracy trzeba dojezdzac ze 2 godziny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
Paulinakrk1 napisał:

Stavanger , Sandnes , Sola - podałem ceny OD 8 tys , Stavanger ma najdroższe ceny mieszkań w całej Norwegii, jakieś 3 miesiące temu było w DagBladet albo VG ( nie pamiętam dokładnie ) - przebiło nawet Oslo, także tym sie sugerowałem, że Bergen zbytnio od tego nie odbiega ...

przy sporym szczęściu można wynająć cały dom za 15 tys 5 pokoi, 2 kuchnie ... w ładnym stanie i to w centrum, także nie ma rzeczy niemożliwych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Maciej Bartochowski
(m_aniekb)
Wiking
Matiboy napisał:
m_aniekb napisał:
Witam

1.Elektryk od 200 NOK w górę na godzinę brutto
2. Zależy, koszty życia są duże w Norwegii , jednak nie ma co narzekać inaczej nei byłoby tu 200 tys Polaków
3.Nie jest ciężko, dużo zależy od zaangażowania szczęścia i minimum angielski na początek
3.Ceny mieszkań w zależności od Regionu : Stavanger ,Oslo, Bergen tu ceny zaczynają się od 8 tys NOK w górę za 2 pokoje plus salon, w mniejszych miejscowościach nawet za 5 tys można wynająć
4.na rynku popyt przewyższa podaż, często jest tak że na jedno ogłoszenie odpowiada 40 osób... czasami wynajęcie mieszknia jest trudniejsze od znalezienia pracy , dobrze mieć znajomości - jak wszędzie

Resztę poszukaj na forum

dzieki za info

Co do mieszkan to widze ze ceny do zarobkow nie sa takie zle... w szwajcari jezeli uda Ci sie wynajac mieszkanie (co czasem na prawde graniczy z cudem i masakrycznie duza iloscia papierkowej roboty) to za takie 2 pokoje te 1400 chf+ rachunki trzeba zaplacil a zarobi sie 4000-5000ito nie sa mieszkania w centrum tylko w malych gminach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok