Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rozliczenie podatkowe. Proszę o pomoc. - Norwegia

Czytali temat:
(586 niezalogowanych)
2 Posty
Wiking
Witam. Mam problem z rozliczeniem, nie wiem dokladnie jak sie za to zabrac, a właśnie stoję przed tym wyzwaniem i dlatego napisalem, ponieważ średnio się orientuję w tym wszystkim. Otóż wyjechalem na wakacje do Norwegii i pracowałem legalnie, zarobiłem prawie 41 000 koron brutto i w polsce w 2012 niecałe 3 000 zł brutto i teraz nie wiem jak sie z tego rozliczyc. Wiem ze jeżeli w Polsce zarobi się mniej niż 10% rocznego wynagrodzenia to wystarczy wysłać wypełniony dokument który przysłał skattekort, oświadczenie o tym ze zarobiło się w pl mniej niż 10% rocznego dochodu i zaswiadczenie ze rozliczyłem się z urzędem podatkowym w Polsce w tym roku. a co jeżeli zarobiłem w polsce więcej niż 10%?? i chyba też jest jakaś granica podatkowa cd zarobku w Norwegii a ja ją chyba nieznacznie przekroczyłem. Proszę o pomoc, gdyż zbliża się koniec okresu rozliczenowego z tego co się orientuję a naprawde nie wiem co z tym zrobić i jak to ugryźć. Pisałem juz na privie do 2 osób jednak nie były pewne cd rozwiązania mojego problemu oraz nie znalazłem takiego wątku na forum. Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
darek krajewski
(dario123448)
Stały Bywalec
masz wiadomsc na priv
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Patrycja Poborska
(Patrycja_PGP)
Wiking
Witam , podbijam wątek!

Bladego pojęcia nie ma na temat rozliczenia dochodu z Norge a ponieważ pracowałam też w Polsce muszę je uwzględnić. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz z informacjami.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(bobbudowniczy)
Wiking
Witam pracowałem w norwegi od marca do konca września ten mój szef nie chce mi przysłac zeznania podatkoweko do polski tylko tam gdzie mieszkałem w norwegi jak mnie już tam niema co robić ktos doradzi a jestem z goleniowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(bobbudowniczy)
Wiking
bobbudowniczy napisał:
[quote]Witam pracowałem w norwegi od marca do konca września ten mój szef nie chce mi przysłac zeznania podatkoweko do polski tylko tam gdzie mieszkałem w norwegi jak mnie już tam niema co robić ktos doradzi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok