Witam. Mam problem z rozliczeniem, nie wiem dokladnie jak sie za to zabrac, a właśnie stoję przed tym wyzwaniem i dlatego napisalem, ponieważ średnio się orientuję w tym wszystkim. Otóż wyjechalem na wakacje do Norwegii i pracowałem legalnie, zarobiłem prawie 41 000 koron brutto i w polsce w 2012 niecałe 3 000 zł brutto i teraz nie wiem jak sie z tego rozliczyc. Wiem ze jeżeli w Polsce zarobi się mniej niż 10% rocznego wynagrodzenia to wystarczy wysłać wypełniony dokument który przysłał skattekort, oświadczenie o tym ze zarobiło się w pl mniej niż 10% rocznego dochodu i zaswiadczenie ze rozliczyłem się z urzędem podatkowym w Polsce w tym roku. a co jeżeli zarobiłem w polsce więcej niż 10%?? i chyba też jest jakaś granica podatkowa cd zarobku w Norwegii a ja ją chyba nieznacznie przekroczyłem. Proszę o pomoc, gdyż zbliża się koniec okresu rozliczenowego z tego co się orientuję a naprawde nie wiem co z tym zrobić i jak to ugryźć. Pisałem juz na privie do 2 osób jednak nie były pewne cd rozwiązania mojego problemu oraz nie znalazłem takiego wątku na forum. Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam.
12 Lat temu